Menu
 

Līdz 2027.gadam Siguldā pilsētvidi uzturēs "Vizii Urban"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

No 2023.gada 10.jūlija līdz pat 2027.gadam Siguldā pilsētas teritorijas sakopšanu nodrošinās pilsētvides uzturēšanas uzņēmums “Vizii Urban”, informēja tā valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis. Uzņēmums šādas tiesības ieguvis, uzvarot pašvaldības rīkotajā iepirkumā, iesniedzot saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Līgums noslēgts uz gadu ar iespēju to pagarināt vēl uz trīs gadiem, informē AS “CleanR grupa” pārstāvji.

“Mēs spējam nodrošināt saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu, pamatojoties uz mūsu pieeju pakalpojumu sniegšanā ikvienā pašvaldībā, kur sākam darbu, proti, mēs uzskatām, ka jebkuram pilsētvides uzturēšanas uzņēmumam vispirms ir jābūt gādīgam saimniekam. Tas nozīmē – pašvaldība izvirza mērķus, kuri jāsasniedz, savukārt mēs kā eksperti piedāvājam risinājumus, kā tos sasniegt iespējami efektīvi un izdevīgi,” skaidroja Purvinskis.

Viņš arī piebilda, ka pašreizējā tendence, ka aizvien vairāk novadu pašvaldību pilsētvides uzturēšanas pakalpojumu uztic ārpakalpojumam, ir pozitīva visai nozarei kopumā. Ilgtermiņā šāda rīcība Latvijā palīdzēs attīsties pilsētvides uzturēšanas pakalpojumu sniedzējiem, un nākamajos pašvaldību iepirkumos būs vēl vairāk pretendentu un vēl kvalitatīvāki piedāvājumi.

“Vizii Urban” Siguldā nodrošinās ietvju, pilsētas laukumu, zaļo zonu, ielu malu, celiņu sakopšanu, zāles pļaušanu, sniega tīrīšanu, lapu izvešanu rudenī un citus katrai sezonai raksturīgos darbus. “Mana ciešākā pārliecība ir tā, ka pilsētnieki iegūst tad, ja mēs efektīvi apvienojam cilvēku prasmes ar  tehnoloģijām, kur tas nepieciešams. Tā mēs iegūstam gan labāku rezultātu, gan atvieglojam ikdienu darbiniekiem. Esam paredzējuši, ka darbos izmantosim specializētu tehniku, piemēram, vakuuma iekārtas ietvju uzkopšanai no smiltīm un gružiem, kā arī tehniku ietvju un gājēju celiņu attīrīšanai no sniega ziemā,” teica Purvinskis.

“Vizii Urban” šobrīd nodrošina pilsētvides pakalpojumus Rīgā, Liepājā, Tukumā, Jūrmalā, Babītē, Rēzeknē un Cēsīs. Pēc Purvinska teiktā, “Vizii Urban” katrā pašvaldībā, kurā strādā, veido lokālās komandas. Tā tas būs arī Siguldā, kur “Vizii Urban” nodarbinās vismaz 16 cilvēkus. Kopumā visā Latvijā “Vizii Urban” nodarbina aptuveni 220 cilvēku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.