Menu
 

Iepriekš kārtotos centralizētos eksāmenus uzņemšanā pielīdzinās optimālā līmeņa eksāmenam

  • Autors:  LETA
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Centralizētos eksāmenus, kas kārtoti pirms dalījuma apguves līmeņos, pielīdzinās optimālā mācību satura apguves līmeņa eksāmeniem, un tiem tiks piemērots koeficients 0,75, informēja Valsts izglītības satura centrs (VISC).

Šis ir pirmais mācību gads, kad vidusskolas absolventiem, lai iegūtu apliecinājumu par vispārējās vidējās izglītības apguvi, bija jānokārto latviešu valodas, matemātikas un svešvalodas eksāmens vismaz optimālajā līmenī un divi eksāmeni no 14 piedāvātajiem augstākajā līmenī.

Dažādos centralizēto eksāmenu līmeņus salīdzinās, tiem piemērojot koeficientus. Optimālā mācību satura apguves līmeņa eksāmeniem uzņemšanā tiks piemērots koeficients 0,75, bet vispārīgā mācību satura apguves līmeņa centralizētajam eksāmenam - 0,50.

Piemēram, ja augstākā un optimālā līmeņa eksāmenos skolēna sniegums būs novērtēts ar 100%, tad uzņemšanā augstākā līmeņa eksāmens tiks vērtēts kā 100%, bet optimālā līmeņa eksāmena rezultāts - kā 75%.

Reflektantiem ir iespēja augstskolās no jauna kārtot arī augstākā līmeņa eksāmenus, atzīmēja VISC.

Konkurss vienotajā uzņemšanā kā ierasti norisināsies divās kārtās. Pirmās kārtas rezultātus iecerēts paziņot 28.jūlijā pēc plkst.17, bet otrās kārtas rezultātus - 1.augustā pēc plkst.17.

Latvijas Kultūras akadēmijā, Latvijas Mākslas akadēmijā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā iestāšanās norit atsevišķi. Arī privātajās augstskolās uzņemšanas kārtība atšķiras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.