Menu
 

Aicina pieteikties ekskursijām mobilā Klimata muzeja apskatei Salaspilī

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Dabas fonds Foto - Latvijas Dabas fonds

Līdz septembra beigām Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī ir apskatāms mobilais muzejs “Klimata pārmaiņas – redzēt, sajust mainīt”. Muzejs uz Latviju ir atceļojis no Lietuvas, sadarbojoties divām organizācijām – Latvijas Dabas fondam un Aktīvo jauniešu biedrībai no Lietuvas.

Mobilais Klimata muzejs aicina ikvienu izpētīt un izprast klimata krīzi, redzot, sajūtot un dzirdot klimata pārmaiņas. Kā informēja Latvijas Dabas fondā (LDF), muzejs ir paredzēts kā interaktīvs izglītības instruments, lai informētu sabiedrību par klimata pārmaiņu ietekmi un parādītu veidus, kā katrs individuāli var rīkoties, lai dzīvotu klimatam draudzīgāk. To veido četri 12 metrus gari jūras konteineri jeb izstāžu zāles, kuros atspoguļotas četras tēmas: klimata pārmaiņu cēloņi un sekas, Eiropas Savienības zaļā kursa galvenie punkti Baltijas valstīs, dabas nozīme mūsdienu cilvēka dzīvē, klimatam draudzīgs dzīvesveids.

Visi materiāli, no kuriem veidota izstāde, ir videi draudzīgi – vai nu izmantoti jau lietoti materiāli, kuriem dota otrā dzīve vai jauni materiāli, kuriem otrā dzīve tiks dota nākotnē, vai izvēlētas videi draudzīgas ražošanas iespējas.

Muzejs atrodas Nacionālā botāniskā dārza teritorijā blakus Rīgas ielas vārtiem. Ekspozīcija pirmdienās ir slēgta, taču pārējās dienās tā ir apskatāma no 10.00 līdz 20.00. LDF aicina pieteikties bezmaksas ekskursijām gida pavadībā. Individuālam muzeja apmeklējumam jāiegādājas ieejas biļete botāniskajā dārzā, savukārt muzejs ir pieejams ikvienam interesentam bezmaksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.