Menu
 

No nākamā gada skolās vēsturi tomēr plāno mācīt kā atsevišķu mācību priekšmetu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No nākamā gada skolās vēsturi tomēr plāno mācīt kā atsevišķu mācību priekšmetu, aģentūra LETA uzzināja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Otrdien izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) ar ministrijas un Valsts izglītības satura centra ekspertiem vienojusies ar Vēstures un sociālo zinību skolotāju biedrību, ka no nākamā gada 10.-11. klasē vēsture ir jāmāca kā atsevišķs priekšmets.

Tikšanās laikā Ir pieņemts lēmums sadalīt 10.-11. klašu mācību priekšmetu "Sociālas zinības I" divos atsevišķos priekšmetos: "Vēsture I" un "Sociālas zinības I".

"Priekšā spraigs darbs ar nozari, lai stiprinātu vēstures mācīšanu skolās, kas ir valsts attīstības un drošības jautājums," akcentē Čakša.

Jau ziņots, ka šā gada augustā, lai uzlabotu situāciju vēstures pētniecībā un izglītībā, publiskajā vēsturē un atmiņas institūciju darbībā, izstrādāts rezolūcijas projekts, kurā iekļauti vairāki priekšlikumi, tostarp par vēstures mācību priekšmetu atjaunošanu vidusskolu programmā un atbilstošu kritēriju piemērošanu zinātnisko rezultātu vērtēšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.