Menu
 

Izraēlas armija pastiprina sauszemes operāciju Gazas joslā

  • Autors:  LETA/DPA/BBC

Izraēlas armijai pastiprinot sauszemes operāciju Gazas joslā, aizvadītajā dienā iznīcinātāji bombardējuši 450 mērķus, tai skaitā komandcentrus, novērošanas posteņus un raķešu palaišanas platformas, šorīt vietnē "Telegram" paziņoja Izraēlas armija.

Izraēlas kaujas vienības uzbruka teroristu grupām, kas mēģināja izšaut prettanku raķetes, pavēstīja armija, atklājot, ka viens karavīrs naktī Gazas joslā ticis nopietni ievainots, kad viņam trāpījis mīnmetēja šāviņš, bet vēl viens karavīrs guvis ievainojumus sadursmē ar teroristiem.

Izraēla uzstāj, ka veic triecienus grupējuma "Hamās" kaujinieku mērķiem un infrastruktūrai, atbildot uz 7.oktobrī notikušo uzbrukumu, kad "Hamās" Izraēlā nogalināja vairāk nekā 1400 cilvēku un saņēma gūstā vairāk nekā 220 cilvēku.

Tikmēr Gazas joslā valdošā "Hamās" varasiestādes paziņojušas, ka trīs nedēļas ilgušajos Izraēlas uzlidojumos nogalināti vairāk nekā 7700 cilvēku, bet vēl 1700 cilvēku atrodas zem gruvešiem.

Izraēlas armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari sestdien paziņoja, ka Izraēlas karavīri virzās pa sauszemi Gazas joslas ziemeļos un paplašina savu operāciju.

Raidorganizācija BBC vēsta, ka Gazas joslā šodien pakāpeniski atsāk darboties internets un telefona sakari, kas bija nobloķēti ilgāk nekā 24 stundas.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu sestdien televīzijā paziņoja, ka Izraēlas sauszemes spēki ir iebrukuši tā dēvētajā "ļaunuma cietoksnī", ar to domājot Gazas joslu, un piebilda, ka komandieri tagad ir izvietoti "visā Gazas joslā". Viņš sacīja, ka ķīlnieku atgūšana ir neatņemama militāro mērķu daļa, bet ka tās galvenā prioritāte ir likvidēt "Hamās".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.