Menu
 

Irklis lūdz viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata no 1.decembra

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Valsts kontrolieris Rolands Irklis lūdz Saeimu viņu atbrīvot no valsts kontroliera amata no 1.decembra, kas arī būtu viņa pēdējā darba diena šajā amatā.

Irklis to prasa, jo 7.decembrī viņš sāks strādāt Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) valdes priekšsēdētāja amatā.

AST iepriekš informēja, ka atlases konkursā uz uzņēmuma vadītāja amatu Irklis demonstrēja padziļinātu izpratni par enerģētikas sektoru un tā problēmjautājumiem Latvijā, kā arī visā reģionā kopumā.

Kopš 2021.gada sākuma Irklis ir valsts kontrolieris, bet iepriekš viņš bija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) priekšsēdētājs, kā arī padomes loceklis. Papildus Irklis darbojies Eiropas enerģētikas regulatoru sadarbības aģentūrā un Eiropas Enerģētikas regulatoru padomē, kā arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

Irklis iepriekš norādīja, ka viņš ir jau informējis Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) par valsts kontroliera amata atstāšanu.

Tāpat uzņēmumā norāda, ka par AST valdes locekļa juridiskajos un atbilstības jautājumos iecelšanu tiks pieņemts atsevišķs lēmums.

AST ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. AST pieder valstij. Kompānijas obligācijas kotē "Nasdag Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.