Menu
 

"Auda" otro reizi sezonā nenosargā divu vārtu pārsvaru pār "Tukumu"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda" Foto - Kristians Putniņš, FK "Auda"

Latvijas futbola virslīgas 26.kārtas spēlē sāpīgu neveiksmi piedzīvoja Ķekavas “Auda”, kas pēdējās desmit minūtēs nenosargāja divu vārtu pārsvaru pār FK “Tukums 2000”/”Telms” vienību un pazaudēja divus vērtīgus punktus cīņā par vietu labāko trijniekā. Sporta kluba “Super Nova”/Salaspils futbolisti kārtējo zaudējumu piedzīvoja mačā ar RFS.

Sestdien Tukumā “Audu” neilgi pirms pārtraukuma pēc lieliskas partnera piespēles vadībā izvirzīja Abioduns Oguniji (neilgi pirms tam bumba bija trāpījusi viesu vārtu pārliktnim). Drīz pēc pārtraukuma 11 metru soda sitienu realizēja Režinaldu Ramirešs, un vēl 11 minūtes pirms beigām “Auda” saglabāja divu vārtu pārsvaru. Par tukumnieku glābēju kļuva 17 gadus vecais Rodrigo Gaučis, kurš, nācis spēlē uz maiņu, vispirms samazināja starpību, bet kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē vēlreiz sita bumbu vārtos – 2:2. Zīmīgi, ka 2:0 pārsvaru “Auda” nespēja nosargāt arī iepriekšējā abu komandu savstarpējā spēlē.

Punktus pretiniekiem turpina “dāvināt” “Super Nova”/Salaspils futbolisti. Svētdien spēlē pret RFS vienību viņi ielaida trīs  vārtus jau pirmajā pusstundā un kapitulēja 0:5.

Virslīgas turnīra tabulā FK “Auda” ieņem piekto vietu (36 punkti), par trim punktiem atpaliekot no trešās vietas īpašniekiem FK “Liepāja” un par punktu no “Valmiera FC”, kam gan ir divas spēles rezervē. “Super Nova”/Salaspils (8 p.) no priekšpēdējās vietas atpaliek par 16 punktiem.

Latvijas Nākotnes jeb pirmās līgas 15.kārtas spēlē ar tabulas lejasdaļas komandu piedalīšanos Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” vienība nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Jaunatnes futbola klubu “Ventspils”. Jau 9.minūtē Kārlis Rūja vadībā izvirzīja olainiešus, taču 20 minūtes vēlāk viesi panāca beigu iznākumu. Olainieši ar 13 punktiem 15 spēlēs 14 klubu konkurencē ieņem 12.pozīciju – ventspilniekiem ir punkts vairāk.

Iespaidīgu šovu Latvijas otrās līgas Rietumu grupas turnīra pēdējā kārtā saviem līdzjutējiem sarīkoja Mārupes sporta centra futbolisti. Mačā pret FK “Liepāja” dublieriem viņi pirmie izvirzījās vadībā, taču otrā puslaika sākumā bija nonākuši zaudētājos 1:3. Tad gan mārupieši nopietni ķērās pie lietas un līdz cīņas beigām bumbu liepājnieku vārtos ieraidīja vēl astoņas reizes, turklāt seškārt to paveica uzmainītie rezervisti – 9:3. Trīs vārtus uzvarētājiem guva Kristiāns Korsaks, pa diviem – Maksims Molčanovs un Žerārs Dibī, pa reizei – Artūrs Rainers Talcis un Markuss Grimze.

Turnīru Mārupes futbolisti beidza ar 11 uzvarām 14 spēlēs, 34 punktiem un pirmo vietu tabulā. Otrajā posmā viņi piedalīsies A grupas turnīrā par 1.-8.vietu un cīnīsies par divām ceļazīmēm uz pirmo līgu (trešās vietas ieguvēji aizvadīs pārspēles).

Savukārt futbola klubiem “Ķekava/Auda” un “Salaspils” būs jācīnās par vietas saglabāšanu otrajā līgā. Ķekavieši pēdējā spēlē zaudēja futbola skolas “Alberts” otrajai komandai 1:5 (vienīgie vārti Artūra Smetanova kontā) un Rietumos palika pēdējā astotajā vietā (7 p.), bet salaspilieši pirmo posmu Austrumu grupā pabeidza ar neizšķirtu 0:0 pret “Ogre United” un ieņēma priekšpēdējo septīto vietu (14 p.).

Sieviešu futbola līgā diezgan negaidītu zaudējumu savās mājās piedzīvoja futbola klubs “Olaine”. Spēlē pret tabulā zemāk esošo futbola skolas “Metta” komandu olainietes pirmā puslaika vidu un otrā puslaika sākumā ielaida divus vārtus, 20 minūtes pirms beigām Nikola Preijere ar tālu sitienu vienus atguva, taču kompensācijas laikā rīdzinieces dzēsa cerības uz izglābšanos no zaudējumu ar trešo golu – 1:3.

Četru zaudējumu sēriju izdevās pārtraukt FK “Auda” futbolistēm. Savā laukumā spēlējot pret futbola klubu “Iecava”, 72.minūtē ķekavietes vadībā izvirzīja Madara Ērika Paidere, tomēr, līdzīgi kā “Audas” vīru komanda, uzvaru nosargāt neizdevās – sešas minūtes pirms beigām viešņas panāca neizšķirtu 1:1.

Tabulā FK “Olaine” ar 27 punktiem noslīdējusi uz trešo vietu aiz līderēm SFK “Rīga” (34 p.) un Liepājas Futbola skolas (29) un par diviem punktiem apsteidz FS “Metta” futbolistes. FK “Auda” ar sešiem punktiem 11 mačos saglabā sesto pozīciju.

Svētdien prieki Siguldā, kur FK “Sigulda” futbolistes Sieviešu pirmās līgas pirmā posma pēdējā spēlē ar 2:1 pārspēja Rīgas Futbola skolas otro komandu un izcīnīja pirmo uzvaru sezonā. Abus vārtus 33.un 86.minūtē guva Džeina Eglīte.

Turnīra starpfinišu siguldietes sasniedza devītajā vietā (5 punkti 10 mačos) un otrajā posmā aizvadīs viena apļa turnīru par 7.-11.vietu. Savukārt FK “Olaine-2”, kas ierindojās ceturtajā vietā (21 p.), piedalīsies turnīrā par 1.-6.vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.