Menu
 

Turaidas apkārtnē noskaidros orientēšanās čempionus pagarinātajā distancē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jānis Zilvers Foto - Jānis Zilvers

Svētdien, 24.septembrī, Siguldas novadā, Turaidas apkārtnē, notiks orientēšanās sezonas izaicinošākās sacensības – Latvijas čempionāts pagarinātajā distancē jeb maratons. Šis nopietnais spēku pārbaudījums vienlaikus ir arī Latvijas kausa izcīņas posms, informē Latvijas Orientēšanās federācijā (LOF).

Pieteikšanās atvērta līdz 19.septembra plkst.23.59. Sacensības notiks Krimuldas pagasta “Kraujiņās”, pie Siguldas Futbolgolfa parka, Gaujas Nacionālā parka teritorijā.

“Sacensību apvidus Gaujas krastos piedāvās aizraujošu, dinamisku piedzīvojumu ikvienam orientieristam. Apvidu caurvij dziļas gravas, skaistas klintis, pilskalni un teiksmaini stāsti. Pārsvarā jauktu koku mežs, skrienamība – no ļoti labas līdz vidējai, dažviet arī slikta. Gaujas ielejā ir izteiktas un lielas reljefa formas, kartē ir tikai daži meža ceļi, taku tīkls – neregulārs, kas nodrošinās papildu sacensību intrigu,” stāsta sacensību galvenais tiesnesis un kartes autors, LOF prezidents Dagnis Dubrovskis.

Pagarinātās distances sacensības no citām atšķiras ar to, ka distances ir tiešām garas: 10, 15 km, vīriešu elites grupai – pat vairāk nekā 20 km. Starts visiem ir vienā laikā, bet distances atšķiras, jo kontrolpunktu izvietošanā tiek izmantots izkliedes princips. Līdz ar to spraigākā cīņa par medaļām bieži notiek finiša taisnē, nodrošinot aizraujošus un emocionālus mirkļus arī līdzjutējiem, skaidro federācijas pārstāvji.

Latvijas čempionāts orientēšanās sportā ir LOF organizētu orientēšanās sacensību sērija, kurā tiek noskaidroti Latvijas čempioni vairākās orientēšanās sporta disciplīnās. Notiek atsevišķs čempionāts garajā distancē un sprintā (vasaras sākumā) un vidējā distancē un stafetē (vasaras beigās), kā arī atsevišķs čempionāts orientēšanās maratona distancē (rudenī) un nakts orientēšanas sportā (septembra beigās). Latvijas čempioni katrā no veidiem tiek noskaidroti daudzās vecuma grupās, tostarp arī vīriešu un sieviešu elites grupās. Latvijas čempionāti ir arī Latvijas kausa izcīņas posmi (attiecīgi klasiskajā orientēšanās sportā, sprintā vai stafetēs), norāda LOF.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.