Menu
 

Foto: Baldones velotrasē aizvadītas vērienīgas riteņbraukšanas sacensības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Baldones asfalta velotrasē nedēļas nogalē aizvadīts Latvijas "BTA Pump Track" čempionāta pēdējais piektais posms, kā arī “Velosolutions UCI Pump Track” pasaules čempionāta Latvijas kvalifikācijas posms. Kā informē rīkotāji, iespaidīgajās sacensībās tika sasniegts jauns dalīnieku skaita rekords – 190.

“BTA Pump Track” čempionāts ir dzīves stila un aktīva dzīvesveida sacensības, kuras jau trešo gadu Latvijā pulcē dalībniekus ar dažādiem braucamrīkiem – velo, skrituļslidām, skrituļdēļiem, kā arī skrejriteņiem. Baldonē braucēji četrās vecuma kategorijās (U10, U14, U18 un “Open”) devās trasē, lai uzrādītu savu labāko trases laiku un sacenstos ar citiem savas vecuma grupas braucējiem. Fināla sacensībās piedalījās azartiski braucēji no dažādiem Latvijas reģioniem un pilsētām gan sieviešu, gan vīriešu grupās, sākot no piecu un beidzot ar 55 gadu vecumu, arī profesionāli sportisti.

Arī šajā posmā, kā jau ierasts, visvairāk pārstāvētā braucamrīku grupa bija velosipēdi. “Open Pro” vīriešu grupā asfalta velotrasē ātrākos apļa laikus un pirmās trīs pjedestāla vietas ieņēma Helvijs Babris, Edgars Melnalksnis un Anatolijs Bervjačonoks. Savukārt “Open Pro” sieviešu grupā pjedestāla pirmās trīs vietas sadalīja Vineta Petersone, Kitija Dzelzīte un Justīne Zonne, liecina rīkotāju informācija.

Pēc čempionāta fināla sekoja ilgi gaidītais “UCI Pump Track” pasaules čempionāta Latvijas kvalifikācijas posms, kāds Baltijā nebija norisinājies jau trīs gadus. Ceļazīmi uz finālu, kas šogad norisināsies Argentīnā, izcīnīja Helvijs Babri, arī šajās sacensībās aiz sevis otrajā vietā atstājot Edgaru Melnalksni. Dāmu konkurencē pirmo vietu pārliecinoši ieguva Vineta Pētersone, bet otro vietu ieguva Kitija Dzelzīte.

“BTA Pump Track” čempionāts ir inovatīvs un mūsdienīgas sporta dzīves stila sacensību koncepts. Šāda veida sacensības Baltijā tiek rīkotas jau trešo gadu, un divu aizvadīto sezonu sacensības ieguvušas lielu atsaucību. 2023. gadā sacensību ietvaros tika realizēti pieci posmi – Aizkrauklē, Cēsīs, Mārupē, Upesciemā un Baldonē. Nākamā gada sezonas mērķis ir turpināt augt, attīstīties un uzstādīt ar vien augstāku sacensību dalībnieku skaitu katrā posmā, kā arī iesaistīt visa vecuma un paaudžu interesentus aktīvā dzīvesveida kustībā, rīkot arī citus līdzvērtīgus šāda veida pasākumus, dodot iespēju ikvienam pārbaudīt savas braucamrīku prasmes. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.