Menu
 

Māksliniekus aicina pieteikties Ledus skulptūru festivālam

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Līdz 5.novembrim tēlnieki var pieteikties dalībai 25. Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā, kas notiks Jelgavā no 2024.gada 28.janvāra līdz 4.februārim, informēja pašvaldībā.

Šoreiz festivāla tēma ir "Pasaules dārgumi", aicinot tēlniekus iedzīvināt ledus mākslā tos dārgumus, kas novēroti un saredzēti sev apkārt.

Dalībai festivālā žūrijas komisija izvēlēsies 30 tēlniekus, kuriem būs iespēja savas skices realizēt ledū, strādājot gan individuāli, gan arī komandās pa divi. Iesniegt skiču projektus līdz 5.novembrim tēlnieki aicināti vietnē "kultura.jelgava.lv". Turpat pieejams arī festivāla nolikums.

Izskatot pieteikumus, tiks vērtēts tēmas atspoguļojums, mākslinieciskā izpausme, kā arī tēlnieka izpratne par ieceres tehnisko realizēšanu. Izvēlētie mākslinieki ledū skulptūru parkā Pasta salā strādās no 2024.gada 29.janvāra līdz 2.februārim, bet tēlnieku veikumu interesenti varēs novērtēt jau no 2.februāra vakara.

Starptautisko ledus skulptūru festivālu organizē Jelgavas pilsēta un pašvaldības iestāde "Kultūra".

Jelgavā Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls nākamgad norisināsies jau 25. reizi. Pastāvēšanas laikā festivāls audzis un attīstījies gan mākslinieciski, gan organizatoriski, iemantojot atzinību gan ārzemju mākslinieku, gan skatītāju, gan arī citu starptautisku festivālu vidū, pauž pašvaldībā. Ik gadu tas Jelgavā pulcē vairāk nekā trīsdesmit pasaulē atzītus profesionālus tēlniekus un māksliniekus no dažādām valstīm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.