Menu
 

Kokļu dienā Piņķos gaidāmi koncerti, meistarklases un lekcijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LNKC Foto - LNKC

4.novembrī ar plašu programmu visas dienas garumā Babītes Kultūrizglītības centrā izskanēs Kokļu diena Piņķos. Ikvienam interesentam būs iespēja dzirdēt koncertus, kā arī piedalīties pieredzējušu lektoru meistarklasēs un lekcijās, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Plkst.11.00 pasākumu atklās Rīta koncertā, kur piedalīsies Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas koklētāju ansambļa “Atbalsis” vidējā grupa un solisti Vilhelms Osis un Annija Litavniece (vadītāja Ieva Mežgaile) un Babītes Mūzikas skolas koklētāju ansamblis “Dzītariņi” (vadītāja Valda Bagāta).

No plkst.11.30 līdz 14.30 lekcijās un meistarklasēs jaunas zināšanas varēs gūt gan jaunie koklētāji, gan tie, kuriem jau ir iepriekšēja pieredze. Rīka Ili-Kotila (Riikka Yli-Kotila) - kanteles pedagoģe, komponiste un atskaņotājmāksliniece no Somijas - iepazīstinās ar somu kanteli, kā arī ievadīs improvizācijas pasaulē. Viņa studējusi kanteles spēli Kokolā un 2023. gada jūnijā ieguvusi maģistra grādu tautas mūzikas pedagoģijā Sibeliusa Akadēmijā. Papildus tam studējusi orff pedagoģiju, improvizāciju un kompozīciju bērniem. Rīka pasniedz kanteles nodarbības Ilivieskas Mūzikas skolā un paralēli darbam ar bērniem pilnveidojusi prasmes pedagoģijas darbā ar senioriem. Savā mūzikā viņa meklē ceļus, kā apvienot tautas mūziku ar citiem mūzikas stiliem. Savu pieredzi lekcijās nodos arī Kristīne Tukre, kura kokles spēli apguvusi Babītes Mūzikas skolā, Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolā un pašlaik ir 3.kursa studente Sibeliusa akadēmijā Somijā. Kristīne darbojas dažādos kameransambļos ar īpašu fokusu uz laikmetīgo mūziku un paralēli klasiskās mūzikas žanram apgūst senās mūzikas, populārās mūzikas, kā arī somu tautas mūzikas prakses, vēsta pašvaldībā.

Noslēguma koncertā plkst.17.00 muzicēs "Duo KiiRa" (Rīka Ili-Kotila un Kristīne Tukre), kas apvieno koncertkanteles un koncertkokles skanējumu, un tā fokusā ir vieglās mūzikas žanrs, kurā savijas improvizācija ar džeza un tautas mūziku. Programmā iekļautas pašu oriģinālkompozīcijas, somu un latviešu tautasdziesmu aranžējumi, kā arī džeza standarti. Savas gaitas duets sācis 2021.gadā Sibeliusa akadēmijā Helsinkos. Tāpat koncertā piedalīsies Pāvula Jurjāna Mūzikas skolas koklētāju ansambļa “Atbalsis” vecākā grupa (vadītāja Ieva Mežgaile) un Babītes Kultūrizglītības centra koklētāju ansamblis “Balti” (vadītāja Valda Bagāta).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.