Menu
 

Ziemassvētkos botāniskajā dārzā Salaspilī iemirdzēsies "Sveču mežs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ziemassvētkos botāniskajā dārzā Salaspilī iemirdzēsies "Sveču mežs" Foto: facebook.com/svecumezs

Pirmajos Ziemassvētkos, 25. decembrī, no plkst. 16.00, līdz ar tumsas iestāšanos, ar vairāk nekā 3000 svecēm un 500 gaismas lukturīšiem tiks izgaismota Nacionālā botāniskā dārza teritorija Salaspilī, Miera ielā 1, bet oranžērijas komplekss iekrāsosies ziemeļblāzmas krāsās.

Noskaņu pasākums "Sveču mežs" aicina uz maģisku kopābūšanu sveču gaismā. Šogad svētku brīnumu varēs atklāt Nacionālajā botāniskajā dārzā, kas iemirdzēsies svecīšu liesmiņās, ļaujot atklāt dārza brīnumu Ziemsvētku naktī, bet oranžērijā, starp palmām un kaktusiem, uzziedēs ziemeļblāzma. Ziemciešu dārzā, kas atrodas iepretim oranžērijai, uzplauks kāda reta un līdz šim zinātniekiem nezināma ziedu suga – uguns ziedi, informē "Sveču meža" idejas autore un realizētāja Zane Rašmane.



Pēc pastaigas pa izgaismotajām botāniskā dārza takām apmeklētāji tiek aicināti ieklausīties Ziemassvētku skaņās oranžērijas dārzā un iepirkties mājražotāju un amatnieku tirdziņā pie oranžērijas.

Pasākums “Sveču mežs” jau piekto gadu aicina Latvijas iedzīvotājus iepazīt brīnumaino Latvijas dabu, taču pirmoreiz pasākums norisināsies Nacionālajā botāniskajā dārzā, kura kopplatība ir 129 hektāri. Lai apskatītu visu dārzu, būtu nepieciešamas vairākas dienas, tāpēc noskaņas baudīšanai izvēlēta pastaigu taka, kas vijās cauri rozārijam, skujkokiem un rododendriem, apmetot cilpu ap ošu un bārbeļu apstādījumiem virzienā uz oranžēriju, stāsta Z. Rašmane.

Organizatori atgādina, katrs augs šajā dārzā un oranžērijā ir vērtība, iespējams, pat vienīgais savas sugas vai šķirnes eksemplārs Latvijā, tāpēc plūkt augļus, ziedus, kāpt kokos un bradāt pa dobēm nav atļauts!

Vairāk par pasākumu: www.facebook.com/svecumezs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.