Menu
 

Par Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Batņa

  • Autors:  LETA
Foto - ogrenet.lv Foto - ogrenet.lv

Pirmdien Ikšķiles novada domes ārkārtas sēdē par domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības, tautsaimniecības un tūrisma jautājumos tika ievēlēts pašvaldības deputāts un Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa (LZS), informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša.

Domes priekšsēdētāja vietnieku attīstības, tautsaimniecības un tūrisma jautājumos bija nepieciešams ievēlēt, jo esošais domes priekšsēdētāja vietnieks Mariss Martinsons patlaban pilda domes priekšsēdētāja pienākumus.

Domes ārkārtas sēdes lēmumprojekta ziņojums un kandidātu izvirzīšana notika "Zoom" platformā. Diskusijas laikā uz minēto domes priekšsēdētāja vietnieka amatu tika izvirzīti divi kandidāti - Batņa un Juris Saratovs (V). Balsojumā piedalījās 14 deputāti, no kuriem astoņi nobalsoja par Batņu.

Batņa savu lēmumu kandidēt uz priekšsēdētāja vietnieka amatu pamatoja ar to, ka Ikšķiles novads kā patstāvīgs novads vēl būs divus mēnešus, kuru laikā notiks intensīvs darbs pie jaunveidojamā novada apvienošanas procesa. "Sniegšu savu ieguldījumu, lai Ikšķiles novads nezaudētu politisko un attīstības virzienu," pauda Batņa.

Pēc Ikšķiles Centra laukumā organizētā klātienes balsojuma Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Mariss Martinsons LZS atzina, ka par domes lēmumu ir apmierināts, jo ar Batņu jau ir strādājis šī domes sasaukuma sākumā, kad bijis pašvaldības izpilddirektora amatā. "Šajos četros gados mums bijusi vienota nostāja un uzņemts stingrs novada attīstības kurss, tādēļ patlaban, līdz sasaukuma beigām, mums visi iesāktie darbi ir jānoved līdz galam," sacīja Martinsons.

Par izvēlēto balsošanas vietu Martinsons informēja, ka domes ārkārtas sēdes formāts izvēlēts, lai ievērotu valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības un rūpētos par kolēģu veselību, nepulcējoties telpā. 

Martinsons pārmeta, ka, neskatoties uz to, ka vairāk nekā gadu valstī ir pandēmija, likumdevējs nav paredzējis, ka šādā situācijā var balsot attālināti, izmantojot programmas, kas nodrošina katra deputātu individuālu ielogošanos un atpazīstamību, vai elektronisko parakstu.

LETA jau vēstīja, ka 26.februārī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) par dažādiem pārkāpumiem, kas ir konstatēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa (LZP) darbā, parakstīja rīkojumu par Trapiņa atbrīvošanu no amata.

Trapiņš Pleša rīkojumu ir pārsūdzēja administratīvajā tiesā.

Patlaban Ikšķiles novada pašvaldību vada domes priekšsēdētāja vietnieks Martinsons.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.