Menu
 

Pētījums: Lētiem lietotiem auto Latvijā ir lielāks nobraukuma krāpniecības risks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lētākajām automašīnām Latvijā ir krietni lielāks risks būt ar viltotu nobraukumu, pavēstīja automašīnu vēstures atskaišu izveides platformas "carVertical" pārstāvji, atsaucoties uz platformas Latvijā veiktu pētījumu.

"carVertical" pārstāvji norāda, ka vairāk nekā piektdaļai Latvijas lietotu automašīnu ir viltots jeb "attīts" nobraukums. Tas norāda uz to, ka odometra rādījuma viltošana ir bieža parādība un autobraucējiem ir jāuzmanās, iegādājoties transportlīdzekli. Lielākais risks tikt apkrāptiem ir pērkot auto, kura cena ir līdz 5000 eiro. 22,6% transportlīdzekļu šajā cenu kategorijā ir ar viltotu nobraukumu.

Savukārt auto vērtībā no 5000 līdz 10 000 eiro 22,5% "carVertical" Latvijā pārbaudītu automašīnu konstatēti viltoti nobraukuma dati. 

Platforma secinājusi, ka drošāk ir iegādāties transportlīdzekļus, kas ir vērti vairāk nekā 45 000 eiro, jo tikai 14,4% šādu auto ir viltots nobraukums. 

Latvijā ir ne tikai augstāka iespēja uzdurties automašīnām ar viltotu nobraukumu nekā Eiropas vidienē vai Austrumeiropas valstīs, bet arī ir grūtāk izvairīties no auto, kas ir iepriekš bojāts, liecina pētījuma dati.

Vērtība līdz 5000 eiro 39,8% auto Latvijā ir cietuši negadījumā, vai arī ir gūti cita veida bojājumi. Jo dārgāks ir transportlīdzeklis, jo pieaug iespējamība, ka tas ir iepriekš bojāts.

Transportlīdzekļiem vērtībā no 30 000 līdz 45 000 eiro ir visvairāk bojājumu ierakstu. 49,6% šādu auto ir cietuši negadījumā.

Automobiļu datu platformas "carVertical" pārvaldītājs ir Lietuvas "CV Group".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.