Menu
 

Mārupes iedzīvotāji atkal sūdzas par attīrīšanas iekārtu dūņu lauku radīto smaku

  • Autors:  LETA
Foto - www.rigasudens.lv Foto - www.rigasudens.lv

Mārupes iedzīvotāji atkal sūdzas par SIA "Rīgas ūdens" attīrīšanas iekārtu dūņu lauku radīto smaku, informē Mārupes novada pašvaldība.

Gan pašvaldība, gan Valsts vides dienests (VVD) jūnijā saņēma novada iedzīvotāju sūdzības par traucējošām smakām Babītes pagasta Spilves un Babītes apkaimē, kas izplatās no dūņu lauku un dūņu krātuves Vārnukrogā.

Reaģējot uz sūdzībām, VVD veica pārbaudi, secinot, ka sūdzības esot pamatotas. Piemēram, 9.jūnijā veiktās pārbaudes laikā traucējoša smaka tika konstatēta Gravu ielas un Cielavu ielas krustojumā, kā arī Žubīšu ielā 1 un 3 Spilvē.

Lai gan pārbaudes laikā dienests konstatēja, ka smaku neitralizējošā līdzekļa izsmidzināšanas iekārtas darbojas, pārbaudes brīdī izteikti pastiprinātā ziemeļu vēja dēļ izsmidzināšanas iekārtas līdzeklis tiek pūsts projām no dūņu krātuves. Dienests uzdevis "Rīgas ūdenim" veikt pasākumus smaku novēršanai.

"Rīgas ūdens" paskaidrojumā norāda, ka atbildīgajam uzņēmumam "Ekotakas" uzdots veikt papildu korektīvas darbības, pagarinot sistēmas perimetru par 50 metriem, uzstādot papildus dozēšanas sprauslas ciemata virzienā, kas būtu piemērojamas sausajiem laika apstākļiem.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, arī iepriekšējos gados tika saņemts iedzīvotāju sūdzības par traucējošām smakām no attīrīšanas iekārtu dūņu laukiem. Lai precīzāk sekotu smaku izplatībai SIA "Rīgas ūdens" dūņu laukos Vārnukrogā, darbu sāka smaku monitoringa iekārta jeb tā saucamais e-deguns.

"Rīgas ūdens" apgrozījums 2022.gadā bija 65,725 miljoni eiro, kas ir par 17,7% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 6,4% un bija 5,161 miljons eiro.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.