Menu
 

Nedēļas nogale būs mēreni silta, vietām īslaicīgi līs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies mainīgs mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līs un gaiss būs mēreni silts, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien no rietumiem virzīsies atmosfēras fronte, tās ietekmē naktī nokrišņi gaidāmi galvenokārt Kurzemē, no rīta un dienā - valsts centrālajā un austrumu daļā, kur vietām iespējamas pērkona lietusgāzes. Maksimālā gaisa temperatūra būs +19..+24 grādi, bet galējos austrumu novados gaidāms karstums līdz +28 grādiem.

Naktī uz piektdienu Latgalē un Vidzemes austrumos vēl iespējams lietus un pērkona negaiss, diena visā valstī varētu paiet bez nokrišņiem, gaidāms visai saulains laiks. Gaisa temperatūra naktī dažviet valsts rietumu un centrālajos novados noslīdēs līdz +8 grādiem, dienā gaiss iesils līdz +19..+24 grādiem, pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš.

Sagaidāms, ka sestdien dienas gaitā daudzviet būs īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss. Vējam lēni līdz mēreni pūšot no rietumu puses, gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +8..+13 grādiem un dienā paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem. Vietām piekrastē jūras vēja dēļ nakts būs nedaudz siltāka, diena - par grādu vēsāka.

Atbilstoši pašreizējai prognozei svētdiena būs lielākoties saulaina, īslaicīgs lietus un pērkona negaiss iespējams galvenokārt valsts austrumos. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem.

Pirmdien, 10.jūlijā, gaidāms par grādu siltāks laiks un vietām var uzlīt. Nākamās nedēļas turpinājumā, visticamāk, visā Latvijā brīžiem līs, laiks galvenokārt saglabāsies silts.

Rīgā lielākā lietus varbūtība šonedēļ prognozēta ceturtdien no rīta un dienā, kā arī sestdien dienas laikā. Mākoņu daudzums būs mainīgs, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no rietumu puses, sestdien un svētdien iespējams stiprāks ziemeļrietumu vējš, bet tas nav gaidāms tik spēcīgs kā nedēļas sākumā. Gaisa temperatūra galvaspilsētā nav gaidāma augstāka par +21..+23 grādiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.