Menu
 

Lēdurgas pagastā deguši labības rugāji un divas salmu ķīpas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

Pagājušās nedēļas otrajā pusē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis pusotru desmitu izsaukumu. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks reģistrēts sestdien dienas vidū Siguldas novada Lēdurgas pagastā, kur dega labības rugāji un divas salmu ķīpas 806 kvadrātmetru platībā. Dzēšanas darbos piedalījās Lēdurgas un Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību pārstāvji. Pēc VUGD informācijas, ugunsgrēks tika likvidēts stundas laikā.

Vēl Siguldā degusi malkas grēda (6 m2 platībā) un sausās lapas (0,5 m2), Ādažu novada Carnikavas pagastā –  sausā zāle (20 m2), Ropažu novada Garkalnes pagastā –  elektrības staba vadi (0,1 m2), bet Olaines pagastā – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī (0,1 m2).

Ceturtdien pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Mārupes novada Babītes pagastu, kur bija notikusi divu kravas automašīnu sadursme. Divi cilvēki no automašīnas izkļuva saviem spēkiem un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Glābēji atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un, izmantojot absorbentu, sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Svētdien plkst. 17.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Baldones pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Viens cilvēks no automašīnas izkļuva saviem spēkiem un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Savukārt Salaspilī, izmantojot absorbentu, glābēji savāca no vieglās automašīnas izlijušu degvielu.

Nolūzuši koki sazāģēti un aizvākti no brauktuves Slokas ielā Jūrmalā, Mārupes novada Babītes pagastā un Mārupes pagastā, kā arī Jāņa Pliekšāna ielā Jūrmalā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.