Menu
 

Aptauja. Vai zināt, kā rīkoties ekstremālu laikapstākļu gadījumā? Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Ozola
Foto - pixabay.com un Liene Ozola Foto - pixabay.com un Liene Ozola

7.augustā Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Dobeles novadā un arī vietām citur Latvijas rietumu pusē pērkona negaisa laikā novērojumu stacijā reģistrētas vēja brāzmas līdz 33 metriem sekundē.

PĒTERIS
Mani Dievs sargā, un Viņš man arī pasaka, ko darīt katrā situācijā. Un salīdzinoši ar to, kas notiek pasaulē, tas tāds sīkums vien bija – daži veci jumti aizgāja pa gaisu, pārsvarā veci zari un koki nolūza. Tas tāpēc, lai cilvēkiem atkal būtu, ko darīt un ap ko rosīties.

MĀRIS
Jā, man ir skaidrs, kā rīkoties. Pirmkārt, ir jāveic apdrošināšana, tostarp īpašumam un automašīnai. Otrkārt, ja sākas negaiss, tad ir jāatslēdz visas elektroierīces, internets utt. Tas ir tas, ko mēs varam darīt.

REGĪNA
Nu kā var sevi pasargāt! Ja negaiss nāk virsū, tad tur neko nevar darīt! Man arī šoreiz bija bail, ka jumtu vējš nopūtīs, tāda bija sajūta. Visapkārt koki ar saknēm tika izrauti. Priedes pēc tam mētājās visās vietās. Es arī īsti neticu, ka valdība vai apdrošinātāji var palīdzēt. Tā ir stihija, kas jāpārdzīvo.

AINA
Iedzīvotāji tika aicināti iet savos dzīvokļos vai uzturēties tādās vietās, kur tuvumā nav koku vai citu apdraudējumu. Tā arī rīkojos un gaidīju, kas notiks. Taču, ja kaut kas ar māju notiek vai ja ir cita situācija, kurā cilvēks pats vairs netiek galā, tad ir jālūdz palīdzība pašvaldībai vai atbildīgajiem dienestiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.