Menu
 

Strīdu starp IeVP un "Velvi" par Olaines Mācību centra būvniecības līgumu turpinās iztiesāt oktobra beigās

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Strīdu starp Ieslodzījumu lietu pārvaldi (IeVP) un būvuzņēmumu SIA "Velve" par vienpusēju atkāpšanos no IeVP Olaines mācību centra būvniecības projekta līguma, Ekonomisko lietu tiesa (ELT) plāno turpināt skatīt 20.oktobrī plkst.10.00, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

IeVP centrālā aparāta juridiskās daļas vecākā juriste Annete Krjučkovska aģentūrai LETA pavēstīja, ka IeVP 2021.gada sākumā, pamatojoties uz atklāta konkursa rezultātiem, noslēdza iepirkuma līgumu ar "Velvi" par mācību centra ēkas būvprojekta izstrādi un ēkas būvniecību, autoruzraudzību un garantijas perioda nodrošināšanu.

Pērn rudenī IeVP vienpusēji atkāpās no līguma, jo "Velve" nebija uzsākusi darbus atbilstoši paredzētajiem termiņiem. Arī "Velve" paziņoja par vienpusēju atkāpšanos no līguma. IeVP izsludināja jaunu atklātu konkursu par būvdarbiem, savukārt "Velve" iesniedza ELT pieteikumu par pagaidu aizsardzību pirms prasības celšanas, lūdzot to piemērot nekavējoties būtiska kaitējuma novēršanai, pret iespējamo atbildētāju IeVP un iespējamo trešo personu apdrošinātāju.

ELT apmierināja "Velves" pieteikumu, kā arī 2022.gada nogalē pieņēma "Velve" prasības pieteikumu pret IeVP. "Velve" prasa atzīt par spēkā neesošu IeVP vienpusējo atkāpšanos no līguma un apdrošināšanas atlīdzības izmaksu 565 990 eiro apmērā atbilstoši būvniecības garantiju apdrošināšanas polisei, kā arī vēlas piedzīt no IeVP parādu 136 549 eiro apmērā. ELT pieņēmusi arī IeVP pretprasības pieteikumu pret būvuzņēmumu par 210 123 eiro zaudējumu piedziņu.

Jau vēstīts, ka mācību centra izveide notiek ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu. Plānots, ka mācību centra izbūve izmaksās 7,7 miljonus eiro, to būvēs SIA "Pillar Contractor". Būvniecību plānots pabeigt 12 mēnešos, lai centrs durvis varētu vērt 2024.gadā. Tagadējais būvnieks "Pillar Contractor" tika izvēlēts atklāta konkursa rezultātā.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.