Menu
 

Atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos oktobrī notiks arī Siguldā, Ādažos un Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - Labklājības ministrija Ilustrācija - Labklājības ministrija

No 9.līdz 13.oktobrim Latvijā norisināsies ikgadējā Sociālās uzņēmējdarbības nedēļa. Atvērto durvju dienas sociālajos uzņēmumos ir centrālais nedēļas notikums, kad plašāka sabiedrība aicināta praktiskā veidā iepazīt Latvijas sociālo uzņēmumu darbu un radīto ietekmi.

Kā informēja Labklājības ministrijā, sociālie uzņēmumi sagatavojuši interesantas aktivitātes un aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu pasākumiem: ekskursija tumsā, “Zvaigznāja klases” un “Dabas zirgu” saimniecības apskate, dalība hip-hop deju nodarbībās, kulinārijas, zāļu tēju, sveču liešanas, adīšanas un apsveikuma kartiņu gatavošanas meistarklases, ekskursija pa dienas centru, kur cilvēki ar invaliditāti rada dažādus produktus, hospisa pakalpojuma iepazīšana, izglītojošas lekcijas un praktiskas nodarbības par jauniešu mentālo veselību, sociālo uzņēmēju stāsti un prezentācijas.

Uz atvērto durvju dienu pasākumiem pie sevis ciemos aicina desmit sociālie uzņēmumi Rīgā, Ogrē, Siguldā, Rēzeknē, Ventspilī, Ādažu un Ķekavas novados. Lai piedalītos pasākumos, viesiem pirms tam jāreģistrē sava dalība.

11.oktobrī plkst.10.00–18.00 labdarības veikals “Visi Var” Siguldā, Institūta iela 5a,  un “Cerību māja”, Rīgas iela 1, aicina uz produkcijas aplūkošanu un iegādi ar 10% atlaidi, kā arī ekskursiju biedrības “Cerību spārni” dienas centrā, kur cilvēki ar invaliditāti veido dažādus produktus; plānota arī sveču liešanas meistarklase.

13.oktobrī plkst.14.00–18.00 Ādažos, Skolas ielā 21, uzņēmums “Alba Lira” rīko ēst gatavošanas meistarklases Gardēžu skolā. Tā ir izglītības iestāde, kas piedāvā augstas kvalitātes radošos pulciņos un nometnes bērnu zināšanu, prasmju un talantu attīstībai. Uzņēmuma misija ir veicināt bērnu komunikācijas, sadarbības un līderības prasmes, nodrošinot labvēlīgus apstākļus un pozitīvus impulsus radošā potenciāla attīstībai.

Savukārt 13.un 15.oktobrī plkst.11.00–16.00 Ķekavas novada Plakanciemā, “Mežauļos”, sociālais uzņēmums “Dabas zirgi” rīko iepazīšanos ar zirgiem un viņu barošanu, kā arī saimniecības apskati, zāļu tēju meistarklasi un kulinārijas meistarklasi – tradicionālo puļķīšmaizīšu gatavošanu uz ugunskura. “Dabas zirgi” ir pirmais sociālais uzņēmums Latvijā, kas rūpējas par zirgu labturību un piedāvā ekskursijas un meistarklases, lai cilvēki varētu iepazīt un sajust šo dzīvnieku iedvesmojošo pasauli.

Sociālās uzņēmējdarbības nedēļā īpašs piedāvājums sagatavots arī jauniešiem – 11.oktobrī vidusskolas, tehnikumu un koledžu audzēkņi vecumā no 15 līdz 21 gadam aicināti piedalīties atraktīvā tiešsaistes viktorīnā “Atkod sociālo uzņēmēju!”. Savukārt 12.oktobrī tiešsaistē būs vērojama sociālās uzņēmējdarbības nozares piecgadei veltītā konference “Lepoties. Izvērtēt. Svinēt!”, kas ļaus atskatīties un izvērtēt paveikto un kopīgās sarunās iezīmēt nozares tālāko attīstību.

Šogad sociālās uzņēmējdarbības nozarei Latvijā oficiāli aprit pieci gadi. Šajā laikā kopīgā darbā paveikts ir daudz – izveidots un nostiprināts likumiskais ietvars, sabiedrībā radīta izpratne par sociālās uzņēmējdarbības būtību un nozīmi, publiskās investīcijas veicinājušas sociālo uzņēmumu attīstību un izaugsmi. Pēc Labklājības ministrijas datiem, šobrīd Latvijā aktīvi darbojas vairāk nekā 200 uzņēmumu, kam piešķirts sociālā uzņēmuma statuss, taču realitātē sociālās uzņēmējdarbības veicēju ir vēl vairāk.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.