Menu
 

Jaunā "Latvijas Valsts meži" MTB maratona sezona sākusies ar Muižnieka un Ardavas uzvarām Siguldā

  • Autors:  LETA
Foto - Igo Japiņa sporta aģentūra Foto - Igo Japiņa sporta aģentūra

Jaunā "Latvijas Valsts meži" MTB maratona sezona sākusies ar Oskara Muižnieka un Leldes Ardavas uzvarām pirmajā posmā Siguldā, ziņo Igo Japiņa sporta aģentūra.

Pirmo reizi sacensību centrs atradās Krimuldā pie viesu nama "Brūveri". Jauno trašu autors bija Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

"Toyota" 41,2 kilometru garajā distancē vīriešu konkurencē pilnu goda pjedestālu aizņēma "DTG - MySport" vienība ar Muižnieku priekšgalā. Sacensību trasē bija virkne tehnisku nobraucienu, stāvu kāpumu, smilšu posmu un citu interesantu pārbaudījumu, kas lielajā karstumā no sportistiem prasīja ne mazumu spēka.

Lielu distances daļu notika aizraujoša cīņa starp "DTG - MySport" un "Dobeles dzirnavnieks"/"FeelFree" komandām. Ar Latvijas čempionu Oskaru Muižnieku konkurēja talantīgais Alekss Krasts, kā arī Māris Bogdanovičs. Beigu daļā gan "DTG - MySport" vīriem izdevās iegūt nelielu vadību.

Muižnieks finiša līniju sasniedza pēc stundas 29 minūtēm un 40 sekundēm. Otrā vieta tika Laurim Purniņam, trešā - Andžam Flaksim.

Minūti un 24 sekundes pēc uzvarētāja finišēja Krasts, kuram ceturtā vieta, bet sešiniekā iebrauca arī Bogdanovičs un Gints Lūsis.

Komandu vērtējumā pārliecinoša uzvara tika "DTG - MySport".

Dāmu konkurencē uzvaras laurus plūca Ardava ("Veloprofs.lv"). Otrā vieta Siguldā tika Beatei Kovgerei no EMU (+2:02), bet trešā - Diānai Šikai.

"Lielbāta" Tautas braucienā 27,2 kilometru garumā trase nebija viegla. Vīriešu konkurencē distances beigu daļā solo vadību ieguva pērnā gada čempions Ģirts Cirvelis. "Roadex" komandas pārstāvis distanci veica 59 minūtēs un 12 sekundēs. Otrā vieta tika "Velohooligans"/"Ķeizari1" pārstāvim Oskaram Ārgalim (+1:04), bet trešais Siguldā bija Jānis Rubiks no "Dako Ziemeļvidzeme" (+1:57).

Sievietēm uzvaras lauri tika Renātei Rodionovai no Carnikavas sporta centra. Otrā bija "Ādaži velo" pārstāve Mota Pauloviča, bet trešā - Lāsma Vaivode no "LiVelo"/"Zelta zeme".

Komandu vērtējumā vīriešiem uzvarēja "Dako Ziemeļvidzeme", bet sievietēm - "Ādaži velo" dāmas.

"Mammadaba" veselības braucienā sacentās zēnu un meiteņu grupu braucēji. Puišu V-14 grupā uzvarēja Bruno Brēde, bet V-12 grupā ātrākais bija Rihards Lozbers. Meitenēm ātrākās bija attiecīgi Amanda Zariņa un Kate Skujiņa.

Nākamais seriāla posms gaidāms 1.augustā Madonā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.