Menu
 

Foto: Olaines un Jelgavas novados policija atsavina 4,5 miljonus nelegālo cigarešu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Valsts policija Foto - Valsts policija

Aktīvi strādājot, lai apkarotu nelegālo akcīzes preču apriti, Valsts policijas likumsargi Olaines un Jelgavas novadā veikuši vairākas kratīšanas un atsavinājuši vairāk nekā 4,5 miljonus nelegālo cigarešu. Divām aizdomās turētajām personām kriminālprocesa ietvaros piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

29.un 30.oktobrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1.nodaļas darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes Speciālās uzdevumu nodaļas darbiniekiem, Valsts policijas kinologu ar dienesta suni Darvinu un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes  kinologu ar darba suni Indy veica izmeklēšanas darbības iepriekš uzsāktā kriminālprocesā saistībā ar nelegālo akcīzes preču apriti.

Olaines un Jelgavas novados kopumā tika veiktas deviņas kratīšanas. To laikā vairākos transportlīdzekļos un kādas personas dzīvesvietā tika atrasti kopumā 4 548 120 gabalu cigarešu bez akcīzes markām un daļa ar Baltkrievijas Republikas akcīzes markām. Tāpat atsavināta nauda – 7197 eiro, kas, iespējams, iegūta noziedzīgā ceļā, kā arī četri transportlīdzekļi.

Kā pavēstīja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā, aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju lielā apmērā kriminālprocesa ietvaros tika aizturēti divi vīrieši, kuri dzimuši 1978. un 1979. gadā.

Pēc likumsargu informācijas, šie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem noziedzīgiem nodarījumiem. Minētās personas ilgstoši bija slēpušās no policijas un maskējušās, lai viņu noziedzīgais rūpals netiktu atklāts. Policijas rīcībā esošās ziņas liecina, ka personas nelegālās akcīzes preces pēc pieprasījuma, iespējams, realizējušas Latvijas teritorijā un arī ārpus tās.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas – proti, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.