Menu
 

Siguldā atklāta Kristiana Brektes un Modra Svilāna izstāde "Troksnis"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Priecējot mākslas cienītājus ar krāšņu šovu, svētdien, 2.aprīlī savu jaunāko izstādi atklāja mākslinieku tandēms Kristians Brekte un Modris Svilāns. Izstāde pieejama līdz 30. aprīlim Kultūras centra “Siguldas devons” apmeklētājiem darba laikā un apskatāma bez maksas.

Izstāde kultūras un mākslas telpā “Siguldas devons” ir daļēji retrospektīva ekspozīcija, kurā kultūras centra "Siguldas devons" izstāžu zāles apmeklētājiem piedāvāta iespēja vienkopus aplūkot mākslas tandēma pēdējā laikā tapušos skaņas un kinētiskos objektus, kas iepriekš atsevišķi bijuši iekļauti izstādēs "ALL'ARM" (2020), "Baltic Sia" (2021) un "Skaņurīki" (2022), kā arī lielformāta karātavu instalāciju no K.Brektes izstādes "Bruised" (2018).

Kā norāda Kultūras centrā “Siguldas devons”, visos šajos projektos mākslinieki pievērsušies netradicionālai skaņas un mūzikas izpētei, radot unikālus skaņas mākslas objektus, kuri darbojas ar sensoru palīdzību – kinētika un skaņa telpā burtiski rezonē ar cilvēka kustību, viņam pārvietojoties un fiziski iedarbinot katru no objektiem. Katrs no izstādē iekļautajiem mākslas objektiem ir no jauna radīts speciāli kultūras centra "Siguldas devons" telpai, tādējādi nodrošinot gan vizuālo, gan pieredzes neatkārtojamību ikvienam šī projekta apmeklētājam.

Izstādes atklāšanā apmeklētājiem, bija īpaša iespēja doties ekskursijā starp mākslas objektiem kopā ar māksliniekiem un izbaudīt apvienības “+K+M+B” performanci.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.