Menu
 

Baldones regbisti Latvijas kausam pievieno Latvijas čempionu dēli

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Regbija federācija Foto - Latvijas Regbija federācija

Tamperē un visur Latvijā valdījušo hokeja kaislību fonā daudz klausāk tepat Baldonē norisinājās Latvijas čempionāts olimiskajā sporta veida paveidā regbijā-7. Divu dienu un astoņu spēļu maratonā meistarīgākie un izturīgākie izrādījās “Baldones” regbisti, kuri nesen izcīnītajam Latvijas kausam pievienoja arī tradicionālo Latvijas čempionu dēli.

Baldones stadionā bija pulcējušas piecas komandas, kas divu dienu laikā aizvadīja divu apļu turnīru, katra pa reizei sacenšoties ar katru. Bez zaudējumiem neizdevās iztikt nevienai komandai. Pirmās dienas pēdējā cīņā Ķekavas “Miesniekiem” izdevās iegūt 15:0 pārsvaru pār šīs sezonas līderiem “Baldones” regbistiem un nosargāt uzvaru 15:14, kas viņus pēc pirmās dienas padarīja par līderiem.

Taču otrajā dienā “miesniekiem” pirmo zaudējumu 7:21 sagādaja regbija kluba “Livonia” pirmā vienība “Augļu serviss/Livonia”, kas iepriekš jau bija piedzīvojusi trīs neveiksmes, tajā skaitā divreiz pret “Baldoni”. Līdz ar to par īstu finālu kļuva turnīra pēdējā spēle, kurā sacentās “Baldone” un “Miesnieki”.

Izturējuši vairākus bīstamus ķekaviešu uzbrukumus, laukuma saimnieki ar diviem straujiem izrāvieniem pirmajā puslaikā panāca 14:0. Pēc pārtraukuma viņu pretinieki par rupjībām palika skaitliskā mazākumā un zaudēja vēl vienu piezēmjumu (0:21), tad pamanījās 12 punktus atspēlēt, tomēr vairs nevarēja apdraudēt “Baldones” uzvaru – 21:12 un čempionu tituls mājiniekiem (7 uzvaras – 1 neizšķirts)

“Miesnieki” čempionātu pabeidza ar bilanci 6-2. Tālakajās vietās ierindojās “Augļu serviss/Livonia” (5-3), “Sporta punkts/Livonia” (1-7) un “Eži” (1-7).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.