Menu
 

Pierīgas futbola klubiem ražena nedēļas nogale

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Kristians Putniņš,FK “Auda” Foto – Kristians Putniņš,FK “Auda”

Teju visi ar Pierīgas novadiem saistītie vīru un dāmu futbola klubi nedēļas nogalē aizvadīja kārtējās spēles dažāda līmeņa Latvijas līgās. Paveicās tiem, kam mači bija sestdien – svētdien gada karstākā diena komandu spēlētājiem lika ne tikai cīnīties ar pretiniekiem, bet arī pārbaudīt pašu izturību.

Ķekavas “Auda” pirmajā spēlē pēc izstāšanās no UEFA Konferences līgas virslīgas turnīra 25.kārtā tikās ar futbola skolas “Jelgava” komandu un centās iegūt trīs punktus, lai varētu pretendēt uz atgriešanos Eiropas kausos nākamajā sezonā. Tas, pārtraucot četru neuzvarētu spēļu sēriju, viņiem visai pārliecinoši arī izdevās. Pirmā puslaika vidū ar tālsitienu rezultātu atklāja Manjumovs Ačols, desmit minūtes vēlāk pēc lieliskas Alekseja Saveļjeva piespēles bumbu vārtos trieca Niko Bretšneiders, bet otrajā puslaikā pēc stūra sitiena izspēles Ačols precīzi sita ar galvu – 3:0.

Citā virslīgas spēlē Salaspilī tikās līderi “Riga FC” un pārliecinošie pastarīši SK “Super Nova”/Salaspils. Mājiniekiem savus vārtus izdevās nosargāt neskartus tikai 12 minūtes – tad precīzs bija Marko Regža. Desmit minūtes vēlāk salaspilieši izmantoja rīdzinieku aizsargu kļūdu, un kluba jaunpienācējs Dani Luals no Dienvidsudānas negaidīti panāca izlīdzinājumu 1:1. Tomēr neilgi pirms pārtraukuma “Riga” atguva vadību, trešās pusstundas sākumā bijušais “Super Nova” uzbrucējs Regža, kurš ir virslīgas rezultatīvākais futbolists, otro reizi pārspēja mājinieku vārtsargu Solohu, neilgi pirms beigām viņš izkārtoja golu savam partnerim, bet izskaņā salaspilieši ielaida arī piektos vārtus – 1:5.

Cīņā par čempionu titulu “Riga FC” (64 punkti) par sešiem punktiem apsteidz RFS futbolistus, kuriem ir spēle rezervē, cīņā par trešo vietu un ceļazīmi uz Eiropas kausiem “Valmiera FC” (37 p.) ir par punktu vairāk nekā FK “Liepāja” un par diviem vairāk nekā FK “Auda”. Savukārt “Super Nova”/Salaspils futbolistus (8 p.) no priekšpēdējās vietas šķir 15 punkti.

Sieviešu līgas 11.kārtas spēlē FK “Olaine” futbolistes pret Rīgas Futbola skolas komandu jau pirmajā puslaikā guva četrus vartus un sagrāva pretinieces 7:0. Divus vārtus iesita Līga Šteinberga, pa vieniem – Anžela Ļebedeva, Anete Stepiņa, Krista Rūja, Kristiāna Estere Punga un Jekaterina Goruza. Savukārt Ķekavas “Auda” viesos piekāpās Liepājas Futbola skolas komandai 0:3.

Tabulā FK “Olaine” ar 27 punktiem ieņem otro vietu četrus punktus aiz līderēm SFK “Rīga” un vienu punktu priekšā Liepājas FS. FK “Auda” ir pieci punkti un sestā pozīcija astoņu klubu konkurencē.

Olainei panākumi arī vīru frontē – Nākotnes līgas jeb Latvijas pirmās līgas čempionātā sešu zaudējumu sēriju beidzot izdevās pārtraukt Apvienotās futbola akadēmijas “Olaine” komandai, turklāt mačā pret vicelīderi Skanstes sporta klubu. Pirmā puslaika izskaņā olainiešus vadībā izvirzīja Žans Borisenoks, bet sāncenši atspēlējās ar 11 metru soda sitienu 14 minūtes pirms beigām – 1:1.

14 komandu konkurencē AFA “Olaine” ieņem 11.vietu (12 punkti 14 spēlēs). Divas vājākās komandas izkritīs uz otro līgu, bet 12.vietas īpašnieki aizvadīs pārspēles ar otrās līgas trešo labāko vienību.

Uz vietu pirmajā līgā nākamajā sezonā pretendē Mārupes sporta centra futbolisti, kuri ir Rietumu grupas līderi. Pirmā posma priekšpēdējā mačā mārupieši, divreiz astpēlējoties, gan zaudēja punktus cīņā ar futbola klubu “Aliance” – 2:2. Precīzi sita Žerārs Dibī un Kristiāns Korsaks. Pirms pēdējās kārtas Mārupes SC par trim punktiem apsteidz FS “Jelgava-2” vienību un otrajā posmā, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus, sacentīsies ar Austrumu grupas četrām labākajām komandām.

Savukārt futbola klubam “’Ķekava/Auda” par spīti pārliecinošajai uzvarai 4:0 pār FK “Liepāja-2” (vārtu guvumi Ralfam Gustiņam, Markam Udovičenko, Gustavam Kupičam un Mārtiņam Miezītim) nākas domāt par vietas saglabāšanu otrajā līgā. Ar septiņiem punktiem Rietumu grupā viņi ir pēdējā vietā un otrajā posmā piedalīsies otrās līgas astoņu vājāko komandu turnīrā, kas mēģinās izvairīties no izkrišanas uz trešo līgu – šāds liktenis paredzēts trim sliktākajiem.

Vieni no ķekaviešu konkurentiem šajā turnīrā, visticamāk, būs futbola klubs “Salaspils”, kas Austrumu grupas turnīra priekšpēdējā spēlē uzvarēja Valmieras “FC Gauja” 2:1 (Konstantīns Leviņskis, Edgars Pavļenko), taču saglabā vairs tikai gluži teorētiskas izredzes iekļūt grupas četru labāko komandu skaitā.

Latvijas trešās līgas Centra grupas turnīrā pārliecinošā vadībā ir Jaunatnes futbola kluba “Daugava” un Salaspils Futbola skolas komanda, kas pēdējā mačā, Sandim Švānam gūstot četrus vārtus, ar 5:1 pieveica “ASK Kadaga”/Ostas sporta kluba futbolistus – vēl reizi precīzs bija Sergejs Momots, bet vienīgos vārtus salaspilieši ielaida septiņas minūtes pirms beigām.

Līderu tuvākajiem sekotājiem AFA “Olaine-2” futbolistiem uzvaru pār Rīgas Futbola skolas komandu nodrošināja vienīgais Edžus Bērziņa vārtu guvums pirmā puslaika vidū – 1:0. Savukārt Babītes sporta kluba komanda piedzīvoja sagrāvi 0:5 savās mājās Piņķos pret FK “Beitar-2” vienību, kaut pēdējo pusstundu spēlēja skaitliskā vairākumā.

Tabulā “Daugava”/Salaspils FS (38 punkti) par astoņiem punktiem apsteidz tuvākos sekotājus AFA “Olaine-2”. Viņiem ar 29 punktiem seko ”FK “Beitar-2” un ar 27 punktiem FK “Union”. Astotajā vietā ir “Upesciema Warriors” (15 p.) un desmitajā Babītes sporta klubs (7 p.).

Visbeidzot Sieviešu pirmās līgas pirmā posma priekšpēdējā kārtā FK “Sigulda” futbolistes izbraukumā piedzīvoja sakāvi  0:4 pret līderēm Daugavpils Futbola skolas audzēknēm, savukārt FK “Olaine” otrā komanda savā pēdējā pirmā posma spēlē ar 4:1 pieveica Rīgas Futbola skolu-2 – ar “hettriku” izcēlās Laura Kallase, vēl vienu golu iesita Alise Grigorjeva.

Pirms atlikušajām spēlēm jau skaidrs, ka otrajā posmā FK “Olaine-2”, kas ir ceturtajā pozīcijā, cīnīsies par 1.-6.vietu, bet priekšpēdējā vietā esošās siguldietes aizvadīs turnīru par 7.-11.vietu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.