Menu
 

Grantu programmā "(ie)dvesma" jaunām biznesa idejām Pierīgā būs pieejami 70 tūkstoši eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – "SEB banka" Foto – "SEB banka"

No 1. līdz 28.septembrim gan strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori varēs iesniegt savus pieteikumus grantu konkursā “(ie)dvesma”, ko jau septīto gadu īsteno SEB banka kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu un Siguldas novadu ar mērķi veicināt biznesa vides attīstību Pierīgā. Kopējais grantu apmērs šogad būs līdz 70 tūkstošiem eiro, informē bankas pārstāvji.

Maksimālā naudas summa vienam grantam būs līdz 10 000 eiro, un uz to varēs pretendēt gan privātpersonas, kas vēl tikai plāno uzsākt savu biznesu, gan arī jau esoši uzņēmumi, kas veic vai plāno veikt saimniecisko darbību kādā no grantu programmā iesaistītajām pašvaldībām un dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem. Granta līdzekļi paredzēti saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei.

“Tieši finansiālais atbalsts ir visbūtiskākais, lai idejai sekotu tālāka darbība –  tas visbiežāk izskan mūsu veiktajās aptaujās par biznesa uzsākšanu. Tāpēc esam gandarīti, ka jau septiņus gadus kopā ar Pierīgas novadu pašvaldībām varam būt nozīmīgs atbalsts gan mazajiem uzņēmējiem, gan arī tiem, kuri vēl tikai sper pirmos soļus pretī savam biznesam, – līdz šim grantus saņēmuši jau 48 uzņēmēji. Redzam, ka ar katru gadu konkursā iesniegto biznesa projektu kvalitāte aug un tie, kuri vēlas uzsākt savu biznesu, dara to pārdomāti un mērķtiecīgi. Aicinu ikvienu, kas domā par savu biznesu, pieteikties, jo programma dod lielisku iespēju rūpīgi aprakstīt savu ideju un saņemt atgriezenisko saiti no dažādu jomu ekspertiem, kā arī pašam uzņēmējam gūt pārliecību par idejas dzīvotspēju. Turklāt grants daudziem jauna biznesa uzsācējiem ir kā pēdējais grūdiens uzdrīkstēties un riskēt, jo tā ir atbalsta summa, kas nav jāatmaksā un nav kā slogs jaunajam uzņēmumam,” saka SEB bankas mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas vadītājs Ģirts Priede.

Saņemto pieteikumu atlase notiks trīs kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks novembrī, vēsta bankas pārstāvji. Vairāk par grantu programmu – seb.lv/iedvesma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.