Menu
 

"Getliņi eko" apgrozījums pirmajā pusgadā samazinājies par 2%

  • Autors:  LETA
Foto - Nora Krevņeva, riga.lv Foto - Nora Krevņeva, riga.lv

Atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotājs "Getliņi eko" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 24,423 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet kompānijas peļņa samazinājās 3,1 reizi un bija 1,778 miljoni eiro, liecina "Getliņi eko" publiskotie dati.

Vadības ziņojumā norādīts, ka šī gada pirmajā pusgadā, pieaugot atkritumu šķirošanas līmenim un inflācijai veicinot ekonomikas lejupslīdi, turpināja kristies pieņemtais sadzīves un ražošanas atkritumu apjoms.

Tāpat "Getliņi eko" vadība min, ka elektrības cenu kritums "NordPool" biržā veicināja elektroenerģijas ražošanas ieņēmumu kritumu. Šogad sešos mēnešos "Getliņi eko" saražoja aptuveni 13,80 gigavatstundas elektroenerģijas, kuras lielāko daļu pārdeva brīvā tirgū. Vadības ziņojumā teikts, ka kompānijai veiksmīgi turpināja darboties arī siltumnīcu komplekss, nodrošinot lietderīgu saražotā siltuma izmantošanu, kā arī dārzeņu ražošanu.

Šā gada sešos mēnešos "Getliņi eko" veikusi investīcijas pamatlīdzekļu iegādē 540 000 eiro apmērā. Kā norādīts vadības ziņojumā, "Getliņi eko" saimnieciskā darbība un finanšu situācija ļauj plānot stabilu kompānijas darbību un attīstību turpmākajos gados.

Kompānijas vadība gan piebilst, ka negatīvu ietekmi uz "Getliņi eko" finanšu stāvokli var radīt samazinājums atkritumu apjomos, ko ietekmē valsts ekonomika, negatīvas elektrības biržas cenas svārstības, kā arī pieaugošas prasības vides aizsardzības, atkritumu pārstrādes un atkārtotas izmantošanas jomās un citi Eiropas Savienības normatīvie akti. Tāpat negatīvu ietekmi uz kompānijas finanšu stāvokli var radīt Dabas resursu nodokļa palielināšana, teikts ziņojumā.

"Getliņi eko" pirmajā pusgadā pērn strādāja ar 24,931 miljona eiro apgrozījumu un 5,528 miljonu eiro peļņu. Jau ziņots, ka "Getliņi eko" 2022.gadā strādāja ar 50,833 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 63,8% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga deviņas reizes - līdz 2,696 miljoniem eiro, liecina "Getliņi eko" publiskotais pārskats.

Kompānija "Getliņi eko" reģistrēta 1997.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Rīgai pieder 97,7% kompānijas kapitāla un Ropažu novada pašvaldībai - 2,3%. "Getliņi eko" ir atkritumu apsaimniekošanas kompānija, kura apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu apglabāšanas poligonu Latvijā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.