Menu
 

Faktiskā bezdarba līmenis novembrī bija 6,9%, reģistrētais – 5,9%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

2022.gada novembrī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,9%, un salīdzinājumā ar oktobri tas ir pieaudzis par 0,1 procentpunktu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati.

Vīriešu bezdarba līmenis novembrī pieauga par 0,2 procentpunktiem līdz 7,4%, taču sieviešu saglabājās nemainīgs – 6,4%. Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā bezdarba līmenis bija 5,9%, un kopš oktobra tas ir pieaudzis par 0,2 procentpunktiem. Salīdzinot ar pagājušā gada novembri, faktiskā bezdarba līmenis ir samazinājies par 0,3 procentpunktiem, reģistrētā – par 0,5 procentpunktiem, informē CSP.

2022.gada novembrī Latvijā bija 67,2 tūkstoši bezdarbnieku (31,5 tūkstoši sieviešu un 35,7 tūkstoši vīriešu), kas ir par 0,8 tūkstošiem vairāk nekā oktobrī, un par 0,7 tūkstošiem vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Vīriešu bezdarbnieku skaits mēneša laikā ir palielinājies par 0,8 tūkstošiem, taču sieviešu saglabājies nemainīgs.

Reģistrētā bezdarba līmenis NVA tiek aprēķināts, izmantojot aģentūras rīcībā esošos datus par reģistrētiem bezdarbniekiem un CSP sniegtos datus par ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem (nodarbinātie un bezdarbnieki) darbspējas vecumā. Faktiskā bezdarba līmenim izmanto apsekojuma nekoriģētus ikmēneša novērtējumus, skaidro CSP.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.