Menu
 

Ar aizraujošu trasi Siguldā sāksies Latvijas kausa sezona MTB XCO krosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Kaspars Suškevičs Foto - Kaspars Suškevičs

6.maijā “Fischer” Slēpošanas centrā norisināsies sezonas pirmās MTB XCO krosa sacensības Latvijā – “VeloExpress Sigulda XCO”. Sacensību rīkotāji parūpējušies par tehniski interesantu trasi, kas piemērota ne tikai rūdītiem pedāļu minējiem, bet arī iesācējiem, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas ģenerālsekretārs Toms Markss.

Latvijas kausa seriāls MTB XCO krosā tiek rīkots otro gadu pēc kārtas. Šogad kopumā iekļauti pieci posmi, kas norisināsies Siguldā, Daugavpilī, Lizumā, Saldū un Carnikavā. Katrs no posmiem būs ar savu nosaukumu, tomēr mērķis visiem viens – dot iespēju velocienītājiem sevi apliecināt pasaulē prestižākajā kalnu riteņbraukšanas disciplīnā tehniski interesantās trasēs.

Nākamsestdien Siguldā notiks pirmais Latvijas kausa posms. “VeloExpress Sigulda XCO” sacensības sola ļoti interesantu, tomēr reizē arī demokrātisku trasi, stāsta T.Markss. Starts un finišs tiks dots “Fischer” Slēpošanas centrā. Lielākie jaunumi ir Kaķīša kalna serpentīna nobrauciens. Iekļautas arī citas takas, kuras Siguldas trasē būs pirmo reizi. Neiztrūkstoša vērtība būs arī Skaidu kalns. Tāpat kā pērn iztrūks akmeņu nobrauciens, trasi padarot nedaudz pieejamāku arī tiem, kurus šis elements atturēja iepriekš.

Uzvarētāji tiks noteikti 16 vecuma grupās. Jauninājums – dāmu “Masters3+” grupas iekļaušana.  Sacensību dalībnieki startēs divos braucienos. Pirmajā no tiem pulksten 11.00 trasē dosies jaunāko grupu sportisti, dāmu “Masters” braucējas un seniori “M5+”. Otrajā braucienā sekos junioru, elites, CFA, jaunāko “Masters” vīru un dāmu elites/U23 un CFA brauciena starts.

Trase jau ir zināma šobrīd. To ikviens var veikt, izmantojot GPX failu. Nākamās nedēļas otrdienā, 2.maijā, pulksten 19.00 notiks arī oficiālais apskates brauciens, kur ikviens varēs uzdot jautājumus trašu veidotājiem un organizatoriem, norāda T.Markss.

Pieteikšanās “VeloExpress Sigulda XCO” turpinās vietnē lrf.lv. Tur pieejams arī nolikums un cita informācija.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.