Menu
 

Kamaniņu braucēji Siguldā: divi zelti un sudrabs (papildināta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija Foto - Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Lieliskus rezultātus, izmantojot mājas trases priekšrocības, labvēlīgus laikapstākļus un teicamu ledus kvalitāti, sasnieguši Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa izcīņas ceturtā posma sacensībās sestdien Siguldas trasē. Uzvaras divnieku ekipāžu sacensībās izcīnīja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kā arī Anda Upīte un Sanija Ozoliņa, bet siguldiete Elīna Ieva Vītola ieguva sudraba medaļu dāmu konkurencē.

Dāmu sacensībās Elīna Ieva Vītola pirmajā braucienā sasniedza jaunu Siguldas trases rekordu (41,578 sekundes), tiesa, nedaudz vēlāk to laboja Dajana Eitbergere no Vācijas (41,488). Otrajā braucienā Vītola sasniedza trešo rezultātu, un ar to bija pietiekami, lai nosargātu otro pozīciju. Uzvarētājai D.Eitebergerei mājiniece summā zaudēja 0,094 sekundes. Trešo vietu ieņēma vēl viena Vācijas kamaniņu braucēja, Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Jūlija Taubica, kura bija ātrākā otrajā mēģinājumā.

“Kas var būt labāks?! Visa ģimene un draugi ir atnākuši uz trasi, un vēl sanāk divi labi braucieni. Ledus ir ļoti labā stāvoklī, vajadzēja tikai labi nobraukt. Protams, bija nelielas nianses trasē, bet lielos vilcienos veicu labus braucienus,” pēc finiša Latvijas Kamaniņu sporta federācijas preses dienestam teica Elīna.

Sigita Bērziņa ar sesto un piekto rezultātu braucienos summā ierindojās piektajā vietā (+0,319 s), bet Kendija Aparjode no Saulkrastiem braucienos bija astotā un septītā un ieņēma septīto vietu (0,526 s).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā dāmām Vītola ir astotajā vietā, Aparjode piecpadsmitajā un Bērziņa septiņpadsmitajā.

Vietējiem līdzjutējiem vēlāk uzgavilēt lika arī Latvijas divnieku ekipāžas. Mārtiņš Bots un Roberts Plūme no Ropažiem vīru konkurencē abos braucienos laboja trases rekordu (41,361 un 41,281 s) un svinēja uzvaru. Tuvākos sekotājus titulētos vāciešus Vendlu/Arltu viņi apsteidza par 0,156 sekundēm.

“Sajūtas ir ļoti patīkamas, īpaši tagad, kad skatītāji var vērot sacensības arī klātienē. Tā ir iespēja dalīties ar iegūtajām emocijām. Liels prieks redzēt tik daudz atbalstītāju,” pēc uzvaras teica M.Bots. “Vēlējos pieminēt, ka noteikti mēs šādas emocijas nevarētu iegūt nekur citur, kā vien Siguldā – mājas trase, mūsu atbalstītāji. Vēlos pateikt to, ka šo uzvaru es veltu savai omītei.”

Garkalnietis Eduards Ševics-Mikeļševics un Lūkass Krasts abos braucienos bija piektie un piekto vietu ieņēma arī summā (+0,630 s). Pasaules kausa kopvērtējumā Latvijas divnieki ieņem attiecīgi ceturto un divpadsmito vietu.

Siguldiete Anda Upīte kopā ar Saniju Ozoliņu sešu dāmu ekipāžu konkurencē pēc pirmā brauciena izvirzījās vadībā un, lai arī otrajā mēģinājumā bija otrās, nosargāja līderpozīcijas un svinēja irmo uzvaru Pasaules kausa posmos. Otrās vietas ieguvējas amerikānietes Forganu/Kērkbiju viņas apsteidza par 0,212 sekundēm.

Anda Upīte: “Spriedze bija līdz pat pašam finišam. Cerams, ka nākamnedēļ būs tikpat labi un vēl labāk. Sigulda nav tā trase, kurā tu droši zini, ka būs viss, kā nākas, jo tā ir ļoti izaicinoša, šeit katra mazākā kļūda var maksāt ļoti daudz.” “Noteikti pierādījām, ka morāli varam arī saņemties un nobraukt tāpat un pat labāk,” piebilda Sanija Ozoliņa.

Svētdien notiks individuālās sacensības vīriem, kā arī komandu stafetes sacensības. Nākamnedēļ Siguldā norisināsies Pasaules kausa piektais posms, kurā arī tiks sadalītas Eiropas čempionāta medaļas.

(papildināta ar 7.un 10.rindkopu)

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.