Menu
 

Foto: Godina Jūrmalas skaistāko īpašumu kopējus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Īpašums Alejas ielā. Foto - Artis Veigurs Īpašums Alejas ielā. Foto - Artis Veigurs

Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība 10.augustā sveica konkursa "Jūrmalas valstspilsētas skaistākais īpašums 2023" dalībniekus, izsakot pateicību par ieguldīto darbu un rūpēm īpašumu uzturēšanā. Konkursā visaugstāk novērtēto īpašumu saimniekiem tika piešķirtas goda plāksnes, kas turpmāk rotās skaistākos un sakoptākos īpašumus Jūrmalā, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Konkursa žūrija kopumā apmeklēja 19 īpašumus, kas tika vērtēti četrās grupās. Visvairāk pieteikumu saņemts daudzdzīvokļu namu grupā – septiņi pieteikumi. Individuālo dzīvojamo māju grupā saņemti seši pieteikumi, uzņēmumu teritoriju grupā – pieci pieteikumi, viens pieteikums – pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību grupā.

Viesojoties skaistākajos īpašumos atkārtoti 10.augustā – šajā reizē, lai sveiktu konkursa dalībniekus –, konkursa komisijas priekšsēdētāja, Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe sacīja: "Jūrmala patiesi lepojas ar sakārtotiem īpašumiem, kurus labiekārtojuši gan nozares speciālisti, gan īpašumu saimnieki paši saviem spēkiem. Paldies skaistāko īpašumu kopējiem, kuri, piedaloties konkursā, izvēlējušies parādīt savu veikumu citiem, lai priecētu un iedvesmotu mūs visus!"

Īpašums Alejas ielā.

Individuālo dzīvojamo māju teritorijas ir atšķirīgas un arī ļoti personiskas, tādēļ īpašs paldies īpašniekiem, kuri ļauj ielūkoties sava nama pagalmā un paša radīto darbu dārza mākslā ļauj novērtēt arī citiem, norāda valstspilsētas administrācijā. Viens no konkursā augstu novērtētajiem dārziem atrodas Alejas ielā Ķemeros un ir labi zināms ikvienam ķemerniekam. Tā saimniece jau gadiem ilgi apkārtnes iedzīvotājus un garāmgājējus pārsteidz ar patiesi radoši labiekārtotu teritoriju pie pašas namiņa, kā arī īpašumam piegulošās teritorijas sakopšanu un izdaiļošanu, veidojot puķu dobes arī ielas malā un daudzgadīgu augu un puķu stādījumus pie tuvējā bērnu rotaļu laukumiņa publiskā teritorijā. Saimnieces dārzā priecēja neparasti dekoratīvie elementi un augu dažādība, tostarp visdažādākās ģeometriskās formās veidoti skujkoki, krāšņi ziedošas rozes, begonijas un košas vasaras puķes, kā arī Latvijas klimatiskajiem apstākļiem dārzam netipiski palmveida augi jukas, no kurām viena bija bagātīgi uzziedējusi.

Goda plāksnes "Jūrmalas valstspilsētas skaistākais īpašums 2023" individuālo dzīvojamo māju grupā piešķirtas un turpmāk rotās rūpīgi veidotos un koptos dārzus Gaļinas Maslovskas īpašumā Alejas ielā, Ingas Šīnas īpašumā Edinburgas prospektā un Kukaiņu ģimenes īpašumā Vilhelma Purvīša ielā. Trim no pieteiktajiem īpašumiem piešķirti Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības Pateicības raksti par radošu pieeju īpašuma Tirgus ielā 12 labiekārtošanā, par sakoptu īpašumu Dāliju ielā 15 un par ieguldījumu dārza kopšanā Vilhelma Purvīša ielā 6, kas pārsteidza ar dzīvžogu, veidotu no eņģeļtaurēm.

Īpašums Amatas ielā.

Daudzdzīvokļu namu kategorijā goda plāksnīte piešķirta īpašumiem Amatas ielā 1, Dzintaru prospektā 28, Dzintaru prospektā 36 un Dzintaru prospektā 36 k-1, kurus apsaimnieko SIA "ORDO Property Management". Konkursā pieteiktie īpašumi katru gadu priecē ar profesionāli koptu teritoriju un apstādījumu kvalitāti. Lai papildinātu un atsvaidzinātu daudzgadīgos stādījumus, piešķirot tiem papildu krāsas, tiek stādītas gan sīpolpuķes, gan vasaras puķes, tā priecējot nama iedzīvotājus, kas apstādījumu daudzveidību sava nama teritorijā var novērtēt katrā gadalaikā, stāsta valstspilsētas administrācijā.

Pateicības raksti teritorijas apsaimniekotājam SIA "ORDO Property Management" pasniegti par īpašumu kopšanu Jūras ielā 26, Dzintaru prospektā 34, Dzintaru prospektā 26, Dzintaru prospektā 23 un Dzintaru prospektā 23 k-1.

Uzņēmumu teritoriju kategorijā šogad konkursā saņemti pieci pieteikumi. Daļa uzņēmumu teritoriju ir publiski pieejamas, līdz ar to labiekārtojumu un sakoptību var novērtēt gan to apmeklētāji, gan arī garāmgājēji, atzīmē valstspilsētas administrācijā.

Bulduru tehnikuma dārzs.

Krāšņas puķu dobes zied Bulduru tehnikuma viedajā dārzā. Tā izveide ir Bulduru tehnikuma, Latvijas mācību iestāžu un nozares vadošo speciālistu kopdarbs. I-Dārzā ir ierīkota automātiskā laistīšana un apgaismojums, dārzā strādā robots, dēvēts par Floksi, kas novēro augu attīstības un veselības stāvokli un datus apkopo datubāzē, kas ir vērtīgs palīgs skolas audzēkņiem, dārzniekiem un visiem dārzu kopējiem jaunu zināšanu un augu audzēšanas tehnoloģiju apguvē. Vasaras puķu un ziemciešu kolekcijas dārzs, kurā aug vairāk nekā 600 viengadīgo puķu un ziemciešu šķirņu, ir unikāls projekts ar pārsteidzoši skaistu rezultātu, kas priecē, iedvesmo un ļauj iepazīt augu daudzveidību un to kombinēšanas iespējas. Izpētot augu izkārtojumu un krāsu salikumu paraugus i-Dārzā, ikviens var novērtēt augu saderību un kopskatu, kā arī novēroto izmantot, veidojot stādījumus savā dārzā.

Novērtējot ieguldīto darbu, individuālo pieeju teritorijas attīstībā, labiekārtojuma elementu unikalitāti, goda plāksnītes tika piešķirtas "Turaidas kvartāla" (Turaidas iela 17) apsaimniekotājam SIA "Senču Sils", viesnīcas "Stories" (Pilsoņu iela 12) apsaimniekotājam SIA "MC Renaissance" un i-Dārza veidotājiem (Viestura ielā 6) – SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola". Pateicības rakstus par sakoptu uzņēmuma teritoriju saņēma viesnīcas "Alvīne" (Ikšķiles iela 1) un tirdzniecības centra "Liedags" (Ventspils šoseja 32) apsaimniekotāji.

Pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību grupā goda plāksne par ikgadēju darbu teritorijas uzturēšanā un labiekārtošanā piešķirta Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādei "Austras koks", vēsta valstspilsētas administrācijā.


Pirmsskolas izglītības iestāde "Austras koks".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.