Menu
 

Foto: Pateicoties Dāvja Bertāna dāvinājumam, Siguldā atklāts mūsdienīgs 3x3 basketbola laukums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edgars Semanis Foto - Edgars Semanis

Sestdien Siguldas Raiņa parkā Raiņa ielā 1 atklāts mūsdienīgs 3x3 basketbola laukums, kas tapis, pateicoties Latvijas izlases basketbolista Dāvja Bertāna dāvinājumam.

“Basketbols man palīdzējis atrast savu ceļu dzīvē un piepildīt vispārdrošākos sapņus, tāpēc, lai palīdzētu arī citiem Latvijas jauniešiem pievērsties basketbolam un attīstīt viņu spējas, vēlos atbalstīt basketbola laukumu Siguldā,” novada pašvaldības paziņojumā citēts Dāvis Bertāns.

Sportists ar ģimeni finansējis basketbola laukuma seguma atjaunošanu un jaunu grozu uzstādīšanu. Iepriekš jauniešu iecienītais basketbola laukums šobrīd ieguvis jaunu un mūsdienīgu izskatu un funkcionalitāti. Savukārt pašvaldība parūpējās par laukuma bruģa atjaunošanu un turpinās darbu pie tālākās teritorijas sakopšanas.

Basketbola laukuma atjaunošana ir pirmais solis no vērienīgā Raiņa parka atdzimšanas plāna, ko īstenos tuvāko gadu laikā. Kā nākamais solis plānota pumpu trases un skeitparka būvniecības pabeigšana.

Raiņa parka pārveide ir cieši saistīta ne tikai ar jaunu rotaļu un aktivitāšu elementu izveidi, funkcionalitātes paplašināšanu, bet arī infrastruktūras sakārtošanu, atjaunošanu un efektivizēšanu, atjaunotiem un saskaņotiem apstādījumiem. Tā tiks sakārtota ūdens novades un citas apakšzemes infrastruktūras sistēmas, izveidotas labierīcības, gājēju ietvju un ekonomiska apgaismojuma tīkls un cits mūsdienīgs papildaprīkojums, kas pielāgots arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.