Menu
 

"Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pērn provizoriski samazinājies par 3,5%

  • Autors:  LETA
Foto - "Madara Cosmetics" Foto - "Madara Cosmetics"

Kosmētikas ražotāja "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 18,684 miljoni eiro, kas ir par 3,5% mazāk nekā 2021.gadā, bet koncerna peļņa samazinājusies 3,3 reizes - līdz 1,128 miljoniem eiro, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Uzņēmuma EBITDA pērn veidoja 2,69 miljonus eiro, kas ir par 43% mazāk nekā iepriekšējā gadā. Šāds rezultāts "Madara Cosmetics" finanšu pārskata vadības ziņojumā skaidrots galvenokārt ar pasaules politiskajiem un ekonomiskajiem apstākļiem - izmaksu pieaugums globālās recesijas un enerģētiskās krīzes iespaidā ietekmēja gan B2B, gan B2C klientu uzvedību un pirktspēju un attiecīgi arī uzņēmuma izaugsmes tempu un rentabilitāti 2022.gadā.

Neraugoties uz politiskajiem un ekonomiskajiem satricinājumiem, 2022.gadā uzņēmums izvēlējies nevis pasīvu un piesardzīgu pozīciju, bet aktīvu un uz ilgtermiņa attīstību vērstu rīcības stratēģiju, norāda kompānijas pārstāvji.

Pagājušajā gadā ieguldīti resursi "print-on-demand" platformas "Selfnamed.com" attīstībā, kas pirmajā darbības gadā vēl strādāja ar zaudējumiem, tādējādi ietekmējot arī uzņēmuma kopējo finanšu rezultātu. Tomēr pērn novērota stabila izaugsme un "Madara Cosmetics" vadība joprojām ir pārliecināta, ka projektam ir liels potenciāls.

Nākamajos periodos uzņēmums plāno aktīvi strādāt pie esošo sadarbības partneru un klientu lojalitātes stiprināšanas, kā arī turpināt attīstīt stratēģiskos tirgus, kuros pārņemtas tiešās izplatīšanas funkcijas.

Šogad pārskatītas arī "Madara Cosmetics" produktu cenas. Novērots, ka arī enerģētiskās krīzes ietekme uz izmaksu daļu pakāpeniski samazinās. Uzņēmums ir izvirzījis vairākus produktu portfeļa attīstības virzienus, no kuriem sagaidāma ilgtermiņa atdeve. Vadības iepriekš izvirzītais apgrozījuma mērķis 22 miljoni eiro 2023.gadā joprojām ir spēkā, piebilsts vadības ziņojumā.

2021.gadā "Madara Cosmetics" apgrozījums bija 19,369 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa sasniedza 3,669 miljonus eiro. Uzņēmums reģistrēts 2006.gadā, un tā pamatkapitāls ir 377 058 eiro. "Madara Cosmetics" lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (23,92%), Lote Tisenkopfa-Iltnere (23,76%), Somijas "Transmeri Group Ab" (22,93%), Liene Drāzniece (6,79%) un Zane Tamane (6,35%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.