Menu
 

Trīs idejas maltītēm, kuras pagatavot dabā

  • Autors:  AS "Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji
Publicitātes foto Publicitātes foto

Arvien aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā – dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Savukārt došanās laivu braucienā vai pārgājienā, kura laika pagatavot maltīti uz uguns, noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums. Viena no būtiskākajām šādu aktivitāšu sastāvdaļām ir garda maltīte, tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā trīs receptes maltītēm, kuras ērti pagatavot dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām.

Aukstie griķu salāti burciņā ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērcīti piknikam

Sastāvdaļas (2 porcijām)

  • 100 g “Dobeles dzirnavnieka” griķu
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 80 g grieķu jogurta
  • 1 ķiploka daiviņa
  • neliela buntīte diļļu
  • 40 g rukolas vai citu salātlapu
  • 120 g kūpināta laša vai citas zivs
  • 200 g vārītu biešu
  • sāls un pipari

Gatavošana

  • Katliņā uzvāra 400 ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15 minūtes. Ļauj atdzist.
  • Gatavo mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno ķiploka daiviņu, kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un piparus pēc garšas.
  • Bietes sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos.
  • Kārto salātus – divās vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes.
  • Aizskrūvētās burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.

Desiņu zupa ar tomātiem un rīsiem gatavošanai uz uguns


Sastāvdaļas (6–8 porcijām)

  • 350 g kupātu vai desiņu
  • 800 g (2 bundžas) tomātu gabaliņu savā sulā
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka” rīsu ar tvaiku apstrādi
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 1 buljona kubiņš
  • pipari
  • dilles/maize/krējums pasniegšanai

Gatavošana

  • Sīpolu sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā.
  • Katlā sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka, vai arī sagrieztas desiņas. Viegli apcep.
  • Pievieno ~1 litru ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un piparus. Visu vāra uz lēnas uguns ~15 minūtes ik pa brīdim apmaisot.
  • Zupai pievieno rīsus un turpina vārīt, līdz tie mīksti, ~15 minūtes.
  • Pasniedz karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.

Sulīgie vistas un ananasa iesmiņi ar kokosriekstu piena rīsiem


Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 40 ml sojas mērces
  • 2 tējkarotes sezama sēklu eļļas
  • 1 cm ingvera saknes
  • 300 g vistas filejas
  • 200 g ananasa
  • 125 g “Dobeles dzirnavnieka gargraudu ekstra” rīsu
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls

Gatavošana:

  • Vistas fileju sagriež kubiņos.
  • Bļodā sajauc sojas mērci, sezama eļļu un smalki sarīvētu ingvera sakni. Pārlej vistas filejas gabaliņiem un sajauc. Ļauj iemarinēties vismaz 1 stundu.
  • Gatavo rīsus. Katliņā izkausē sviestu. Pieber rīsus un apcep 1 minūti. Pievieno kokosriekstu pienu, verdošu ūdeni un sāli. Vāra 15 minūtes, līdz gatavi.
  • Tikmēr sagriež ananasu kubiņos, kas izmērā līdzīgi vistas gabaliņiem.
  • Gatavo iesmiņus – pamīšus uzdur vistu un ananasu.
  • Uz grila iesmiņus cep no visām pusēm, līdz zeltaini brūni un vista gatava. Pasniedz ar kokosriekstu rīsiem.
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.