Menu
 

"Kodola" receptes: Kabaču kotletes un ķiršu ievārījums Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – depositphotos.com Foto – depositphotos.com

Tā kā ir sākusies kabaču raža, jāsāk domāt par to lietošanu. Piedāvājam ideju vienam burvīgam ēdienam – kabaču – gaļas kotletēm. Tiešām, iesakām tās visiem pagatavot!

Kabaču – gaļas kotletes

Sastāvdaļas: 400 grami maltās gaļas, 1 vidēja lieluma kabacis, 1 ola, 2 šķēles baltmaizes, 1 sauja sālītu sēņu, svaigu pētersīļu lapiņas – nedaudz (pāris nelieli zariņi), malti pipari (pēc izjūtas), sāls (pēc vajadzības), milti apviļāšanai, eļļa cepšanai.

Pagatavošana – 60 minūtes

Ņem vidēji lielu kabaci, nomazgā, nosusina un sarīvē uz rupjās rīves. Visu masu liek marlē iekšā, un kārtīgi nospiež lieko sulu.

Sulā liek mērcēties 2 šķēles baltmaizes.

Nospiestajai kabaču masai pievieno malto gaļu (cūkgaļu, vistas vai tītara gaļu). No jebkuras gaļas kotletes būs burvīgas!

Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, smalki sagrieztas svaiga pētersīļa lapiņas, sagrieztas sālītas sēnes palielos gabaliņos (ja mājās nav sālītu sēņu, noderēs šampinjoni, apcepti nelielā daudzumā eļļas). Visam klāt pievieno svaigu olu, maltus piparus un sāli. Svarīgi: ja bijušas sālītas sēnes, tad sāls jāpievieno mazāk!

Izmērcētās baltmaizes šķēles nospiež un pievieno visam klāt. Kārtīgi visu samīca kopā viendabīgā masā. Tā kā man parasti samaisītā masa ir pārāk sausa, es pieleju klāt sulu no nospiestajiem kabačiem. Atkal visu kārtīgi samaisa; ja masa vēl ir par sausu, atkal pievieno sulu, līdz masa ir tādā konsistencē, ka ir iespējams veidot no tās kotletes. Es parasti masu uztaisu mazliet šķidrāku. Tiesa, kotletes veidot ir grūtāk, bet tad tās ir sulīgākas.

Izveidoto kotleti apviļā miltos un liek cepties sakarsētā pannā. Tā ir labāka par jebko!

Ķiršu ievārījums ar piparmētrām

Ja jūsu dārzā ir ienākušies ķirši un strazdi nav tikuši klāt kārotajam gardumam, iesakām pamēģināt garšu variācijas ķiršu ievārījumam.

Sastāvdaļas: 2 kilogrami ķiršu bez kauliņiem, 1 kilograms ievārījuma cukura,

2 ēdamkarotes smalki sagrieztu svaigu piparmētru lapiņu.

Pagatavošana – 45 minūtes

Ķiršus saber katlā, kurā vārīs ievārījumu, pārkaisa ar piparmētrām, pārber cukuru un atstāj atsuloties, vislabāk visu nakti.

Pēc tam vāra, kā ierasts.

Gatavu ievārījumu karstu sapilda tīrās burciņās un aizvāko.

Lai labi garšo!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.