Menu
 

Jūrmalā būs iespēja doties trīs bezmaksas pārgājienos

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ragakāpas dabas parkā. Foto: www.visitjurmala.lv Ragakāpas dabas parkā. Foto: www.visitjurmala.lv

Jūrmalā norisināsies zaļo pārgājienu cikls “Daba un cilvēks Jūrmalā”, piedāvājot iepazīt dabu, kultūru un vēsturi. 24. augustā gaidāms pārgājiens “Ķemeru noslēpumi”, 7. septembrī − “Rainis un jūra”, bet 21. septembrī − “Ragakāpa – kur upe satiekas ar jūru”. Dalība pārgājienos ir bez maksas.

Kā informē biedrības “Vides aizsardzības klubs” pārgājienu cikla “Daba un cilvēks Jūrmalā” projekta vadītāja Līga Bulmeistere, šie pārgājieni aicinās ne tikai ceļot un pētīt, bet kopā atklāt ko jaunu Jūrmalā. Katrs zaļais pārgājiens būs unikāls, liekot uzsvaru uz jūras un piekrastes aizsardzību, dabas daudzveidību un kultūras mijiedarbību. “Ar šo pārgājienu palīdzību vēlamies popularizēt dabas un vides tūrismu kā izziņas metodi, ģimenes, draugu kopas, kolēģu kolektīvu saliedēšanās instrumentu, zaļo dzīvesveidu un saudzīgu attieksmi pret dabas vērtībām un kultūrvēstures mantojumu,” stāsta projekta vadītāja.

Pulcēšanās uz zaļo pārgājienu “Ķemeru noslēpumi” notiks 24. augustā plkst. 11.00 pie Ķemeru dzelzceļa stacijas. Interesenti tiek lūgti iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālr. 29374253 (Elita Kalniņa). Piesakot dalību, jānorāda pārgājiena datums un nosaukums, kā arī pieteikto dalībnieku skaits. Katra maršruta kopgarums ir 4–6 km, ilgums – trīs četras stundas. Piedalīties var jebkurš interesents labā veselības stāvoklī, sākot no septiņu gadu vecuma. Nepilngadīgajiem jābūt vecāku vai citu atbildīgu personu pavadībā, norāda L. Bulmeistere.

Zaļos pārgājienus organizē biedrība “Vides aizsardzības klubs” ar Jūrmalas pilsētas atbalstu Zilā karoga programmas ietvaros.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.