Menu
 

Aicina doties pārgājienā "Pa senajām Baldones kūrorta takām, un ne tikai…"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sestdien, 21. septembrī, gan baldonieši, gan Baldones viesi aicināti piedalīties pārgājienā “Pa senajām Baldones kūrorta takām, un ne tikai…”. To vadīs Baldones vēstures eksperte Zane Ulmane no Baldones tūrisma attīstības biedrības. Ekskursijas sākums plkst. 10.00 Ceriņu parkā Baldonē.

Ap 14 km garais maršruts sastāvēs no divām daļām, katra apmēram 6 - 7 km gara. Ceļš sāksies Ceriņu parkā pie sēravota, kas ir Baldones kūrorta stāsta atslēgas vieta – te plūst Baldones sēravotu caur trīs skulptūru strūklakām – “Vāverīte, “Ķirzaciņa” un Māra”. Tālāk plānots doties pa Krasta ielu, Tilta ielu, noskaidrot sanatorijas tiltiņa vēsturiskā nosaukuma iespējamo izcelsmi un aplūkot bijušo vasarnīcu arhitektūru.

Tad Ķeguma prospekts, Dūņu purvs ar vēsturiskajām dūņu ieguves vietām, Jēzīšu kalna pakāje, I pasaules kara dzelzceļa fragments un Baldones lielākā vēsturiskā ēka –Mercendarbes muiža, kur plānota garda pusdienu pauze ar rudens zupu, kā arī muižas un muzeja ekspozīcijas apskate.

Maršruta otrajā daļā pārgājiena dalībnieki dosies gar Riekstukalna dienvidu pakāji uz Pladu purvu, kas ir vēsturiskā dūņu ieguves vieta, gar tā malu pa meža takām dosies uz Baldones pērli – Balto pili. No tās pa Pasta ielu gar Mīlestības kalniņu atgriezīsies Ceriņu parkā.

Kopējais ekskursijas laiks ir apmēram sešas stundas. Maršruts ir viegls, taču atsevišķas vietas Pladu purvā var būt nedaudz izaicinošas, jo būs jāpārvar neliels ūdens šķērslis pa baļķi vai mazu laipiņu. Maršrutu var iet arī pa daļām – līdz Mercendarbes muižai vai no tās.

Pieteikties var, rakstot e-pastu uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., vai zvanot pa tālruni 28692654. Pieteikšanās – līdz 18. septembrim, vietu skaits ierobežots! Piesakoties lūdzam norādīt, kāds maršruts izvēlēts – 7 vai 14 km, kā arī par to, vai būs nepieciešams transports atpakaļceļam.

Pasākums ir bez maksas, to rīko Baldones novada tūrisma informācijas punkts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.