Menu
 

Foto: Ar Mārupes posmu Pierīgā noslēdzies velo foto orientēšanās seriāls "Apceļo kaimiņus"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

Laiks no maija līdz septembrim Pierīgas novados – Ķekavā, Ikšķilē, Ogrē, Ropažos, Baldonē, Stopiņos, Salaspilī un Mārupē – bija darbīgs un aktīvās atpūtas apvīts, jo šeit norisinājās velo foto orientēšanās seriāls “Apceļo kaimiņus” – lieliska iespēja ikvienam iepazīt minētos novadus un apmeklēt tajos zināmākos tūrisma objektus.

“Apceļo kaimiņus” noslēgums Mārupē pulcēja 43 komandas, kurās startēja gan dalībnieki no Mārupes novada, gan ciemiņi no citām pilsētām un novadiem – Salaspils, Ikšķiles, Ogres, Babītes, Stopiņiem, Ķekavas un Rīgas, liecina informācija Mārupes novada pašvaldības mājaslapā.

Mārupes posma rīts sākās ar diezgan stipru lietu vairāku stundu garumā, taču, kad tika dots starts pēdējam posmam, lietus bija mitējies un līdz pat vakaram vairs neparādījās. Dažu brīdi dalībniekus pasildīja pat pa kādam saules stariņam.

Sacensībās dalībniekiem noteiktā laikā – četrās stundās – bija jāatrod 28 objekti Mārupes novada teritorijā, kuru atrašanās vieta bija atzīmēta kartē un attiecīgi norādīts bildes fragments, pēc kura orientēties. Objektu vajadzēja ne tikai atrast, bet arī nofotografēt un finišā parādīt sacensību organizatoriem. Finišā dalībnieki tika cienāti ar siltu zupu un tēju.

Kopumā visu velo foto orientēšanās posmu garumā piedalījās 173 komandas no dažādiem novadiem, no tām 96 cīnījās Izklaides grupā, kur vismaz viens no komandas dalībniekiem bija 14 gadus vecs vai jaunāks. 77 komandas startēja sportiskajā un aizrautīgajā Azarta grupā. Visos astoņos posmos piedalījās vairāk nekā 10 komandas, radot diezgan nopietnu konkurenci un cīņu par balvām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.