Menu
 

"Kodola" recepte: Desmit minūtēs pagatavojama kartupeļu pica Apriņķis.lv

  • Autors:  Agate Gavare, “Ogres Vēstis Visiem”
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Šoreiz piedāvājam samērā neparastas, bet tajā pašā laikā ļoti vienkārši pagatavojamas kartupeļu picas recepti.

Sastāvdaļas kartupeļu picai

Picas pamatnei vajadzēs 3–4 vidēja izmēra kartupeļus, 2 ēdamkarotes miltu, 1 olu, sāli un piparus, pildījumam – majonēzi, ķiploku, 3 tomātiņus, desu, sieru (daudz).

Virtuves piederumi

Bļodiņa, nazis, maza diametra panna, ķiploku spiede un augu eļļa.

Pagatavošana

Sarīvē ķiploku un pievieno majonēzei. Kubiņos sagriež tomātus un desu, plāksnēs sagriež sieru (var arī sarīvēt).

Kartupeļus sarīvē uz rīves, šai masai pievieno miltus, olu, sāli un piparus. Uz sakarsētas pannas, kur jau uzlieta augu eļļa, liek kartupeļu masu. Vēlams, lai panna būtu maza izmēra un “pankūka” nesanāktu pārāk liela.

Plīts karstumu samazina līdz minimumam. Kad kartupeļu pankūka ieguvusi zeltainu nokrāsu, to apgriež uz otru pusi. Karstumu nepalielina.

Līdzko pankūka apgriezta, tai uzreiz liek virsū majonēzi (var arī adžiku), tomātus, desu un sieru. Pannai uzliek vāku. Jau pavisam drīz viss būs gatavs.

Lai labi garšo!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.