Menu
 

Tuvākajā nedēļā turpināsies gaisa temperatūras svārstības nelielā intervālā

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Šajā nedēļas nogalē un nākamnedēļ Latvijā saglabāsies janvārim neraksturīgi silts laiks, gaisa temperatūra pārsvarā gaidāma -2..+7 grādu robežās, prognozē sinoptiķi.

Iespējams, kādā siltuma vilnī gaisa temperatūra pakāpsies vēl par vienu vai diviem grādiem augstāk, bet atsevišķās naktīs, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš vietām var noslīdēt vairākus grādus zem nulles. Siltākais laiks kopumā saglabāsies Kurzemē, vēsākais - Latgalē, kā arī Alūksnes un Vidzemes augstienē.

Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra ilgtermiņa prognozes liecina, ka tuvāko četru nedēļu vidējā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma aptuveni piecus grādus virs normas.

Eiropas ziemeļos un Arktikā saglabāsies cikloni, to ietekmē Latvijā brīžiem gaidāms lietus un sniegs, kā arī brāzmains vējš, kas visbiežāk pūtīs no dienvidrietumiem. Debesis skaidrosies reti.

Iespējams, janvāra trešajā dekādē gaisa temperatūra būs zemāka nekā mēneša pirmajā pusē, taču liels sals nav gaidāms.

Jau ziņots, ka šīs ziemas vidējā gaisa temperatūra Latvijā pagaidām pārsniedz +2 grādus. Tā kā arī turpmāk gaidāms silts laiks, 2019.-2020.gada ziema var kļūt par siltāko Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.