Menu
 

1. un 2.februāra siltuma rekords pārspēts teju visās novērojumu stacijās

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Sestdien un naktī uz svētdienu lielākajā daļā meteoroloģisko novērojumu staciju pārspēts 1. un 2.februāra siltuma rekords, pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Visā valstī gaisa temperatūra pakāpās virs +5,5 grādiem, Dobelē un Bauskā sasniedzot +8,0 grādus.

Tiesa, nav laboti nacionālie siltuma rekordi, jo 1990.gada 1.februārī Kurzemē termometra stabiņš pakāpās līdz +8,4 grādiem, savukārt 2002.gada 2.februārī maksimālā gaisa temperatūra Latvijā bija +9,1 grāds.

Jau ziņots, ka pagājušais mēnesis bija siltākais janvāris Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē. Sagaidāms, ka arī februāris caurmērā būs silts, tādējādi visa kalendārā ziema kļūs par siltāko valsts vēsturē.

Nākamnedēļ Latviju sasniegs gaiss no Arktikas, tādēļ laiks kļūs aukstāks un saulaināks. Gaidāms vēsākais laiks kopš novembra beigām un decembra sākuma. Iespējams, nākamā nedēļa būs aukstākā visā ziemā.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2..-6 grādiem otrdienas rītā un līdz -4..-9 grādiem naktī uz trešdienu, tas būs kailsals.

Sagaidāms, ka trešdien un ceturtdien daudzviet snigs un līs. Lielākais sals iespējams naktī uz sestdienu Vidzemē un Latgalē - gaisa temperatūra var noslīdēt zem -10 grādiem.

Nedēļas beigās, visticamāk, atgriezīsies siltāks laiks.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.