Menu
 

Kā uzņemt perfektu bildi ar viedtālruni?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Kā uzņemt perfektu bildi ar viedtālruni?

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku izvēlas uzņemt fotogrāfijas ar viedtālruni. Ja kādreiz tam bija nepieciešamas augstas kvalitātes kameras, tad šobrīd, attīstoties tehnoloģijām, pie perfektām bildēm iespējams tikt ļoti ātri. Esam apkopojuši vairākus noderīgus padomus, kas ikvienam ļaus uzņemt vēl labākas un kvalitatīvākas bildes nekā iepriekš.

Piesakies foto kursiem

Ja jums ir vēlme izzināt foto pasauli, noteikti ir vērts apgūt pamatzināšanas par fotografēšanu, tādā veidā varēsiet daudz labāk saprast, kā uzņemt labāko fotogrāfiju. Mūsdienās ir pieejami arī dažādi tiešsaistes kursi, kuros par mazu naudas summu vai pat par brīvu iespējams apgūt fotografēšanas pamatus. Noteikti nevajadzētu aizmirst, ka ļoti svarīgi ir mācīties, lai varētu uzlabot savas foto iemaņas, jo tikai tādā veidā varēsiet attīstīties un kļūt labākais savā arodā. Iesakām izmantot, piemēram, fotokolors blogu, kurā iespējams uzzināt daudz ko jaunu par fotogrāfijas pamatprincipiem.

Nepieciešams uzņemt pēc iespējas vairāk fotogrāfiju

Neviens fotogrāfs nespēj uzņemt perfektu bildi ar vienu šāviņu. Ikvienā foto sesijā tiek uzņemtas simtiem bilžu, un tikai pēc tam iespējams izvēlēties pašu labāko. Vienmēr svarīgi atcerēties, ka nepieciešams uzņemt vairākas bildes, lai vēlāk varētu izvēlēties pašu labāko. Tas visbūtiskāk ir tieši grupu fotogrāfijās, jo bieži vien gadās tā, ka kāds no foto dalībniekiem tajā brīdī ir pagriezis galvu vai mirkšķina. Nevajadzētu baidīties uzņemt vairākas bildes, lai vēlāk ikviens varētu izvēlēties sev labāko fotogrāfiju. Varat smelties idejas, piemēram, talsifk mājaslapā, kurā bieži tiek ievietotas dažādas ar futbolu saistītas bildes, no kurām var smelties idejas labākām fotogrāfijām. Protams, nevajadzētu aizmirst par datu aizsardzības likumu, kurš paredz to, ka ir aizliegts fotografēt cilvēkus bez viņu atļaujas.

Nepieciešami precīzi kameras iestatījumi

Lai varētu uzņemt labas bildes, nepieciešams padomāt par to, vai kameras iestatījumi ir precīzi. Nereti tikai retais pārzina, cik daudz dažādu funkciju atrodas viņa kamerā. Ikvienam no mums ir iespēja uzstāstīt kontrastu, gaišumu, kā arī dažādus citus parametrus. Nevajadzētu baidīties no eksperimentēšanas ar šiem iestatījumiem, jo tikai tādā veidā būs iespējams uzņemt perfektas bildes. Tikai izmēģinot šos iestatījumus, jūs varēsiet saprast atšķirību starp uzņemtajiem attēliem, tādā veidā atrodot labākos iestatījumus.

Nevajadzētu pārcensties ar fotogrāfiju apstrādi

Lai gan mūsdienās ikvienam no mums ir pieejamas dažādas bezmaksas programmatūras, kuras ļauj veikt bilžu pēcapstrādi, noteikti nevajadzētu ar to aizrauties. Lai izmantotu šīs programmatūras kvalitatīvi, pirms tam noteikti vajadzētu iegūt pamatzināšanas par fotogrāfiju kompozīciju, krāsu, kontrastu un citām būtiskām lietām, tādā veidā izveidojot lielisku fotogrāfiju. Savukārt, ja šīs zināšanas ir nepietiekamas, tad noteikti nevajadzētu aizrauties ar fotogrāfiju pēcapstrādi. Mūsdienās gan ir pieejami arī dažādi automātiski rīki, kuri spēj uzlabot fotogrāfijas kvalitāti.

Dziļuma izcelšana fotogrāfijās

Fotografējot dažādus dabas skatus, noteikti nevajadzētu aizmirst par to, ka fotogrāfijās nepieciešams izcelt dziļumu. To vislabāk iespējams panākt, izmantojot līnijas. Līnijas var radīt ar ceļiem, upēm, pļavām – tas ir viens no labākajiem veidiem, kā ikvienam, pat neprofesionālim, ir iespējams parādīt dziļumu. Priekšplānā noteikti vienmēr vajadzētu atrast kaut ko interesantu, piemēram, ziedus, dzīvnieku vai ko citu. Mūsdienu telefonu kameras ir tik ļoti attīstījušās, ka ar tām iespējams ļoti labi uzņemt attēlus no dažādiem attālumiem un leņķiem, galvenais ir eksperimentēt un mācīties no savām pieļautajām kļūdām.

Lai kļūtu par fotogrāfu, mūsdienās nav nepieciešams tajā visā investēt lielus naudas līdzekļus un doties uz dažādiem kursiem. Pats svarīgākais ir mācīties un būt entuziastiski noskaņotam, jo tikai tādā veidā varēsiet uzņemt lieliskas bildes, kuras iekļaut savā albumā vai "Instagram" vietnē. Izmantojot to, ka mūsdienās tehnoloģijas ir ļoti attīstījušās, ikvienam ir iespēja kļūt par lielisku fotogrāfu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.