Menu
 

Atbalstot Latvijas mūziķus un komponistus, Latvijas Radio 3 "Klasika" atskaņos vairāk vietējās mūzikas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Lai ārkārtējās situācijas apstākļos sniegtu morālu atbalstu saviem klausītājiem un valsts muzikālajai kultūrai – mūsu komponistiem un izpildītājmāksliniekiem, Latvijas Radio 3 “Klasika” no 25. marta savā programmā iekļaus vēl vairāk latviešu komponistu mūzikas un mūsu mākslinieku ieskaņojumu, kas simboliski veidos klausītāju iemīļotā cikla “Rupjmaizes kārtojums” trešo kārtu, informē Latvijas Radio Multimediju daļas interneta redaktore Ieviņa Ancena.

“Latviešu mūzikas un mūsu mūziķu snieguma iekļaušanu savās programmās allaž esam uzskatījuši par pašsaprotamu – to raidām visdažādākajos raidījumos un koncertos, taču šobrīd papildus tam esam izveidojuši vēl vienu latviešu mūzikas oriģinālstundu,” atklāj “Klasikas” direktore Gunda Vaivode. “Situācijā, kad publiskie koncerti netiek rīkoti, pastiprinātu uzmanības pievēršanu savējiem uzskatām par savu pienākumu, turklāt autoratlīdzības un blakus tiesību novirzīšana mūsu māksliniekiem būs ne tikai morāls, bet arī materiāls stimuls.”

Latviešu oriģinālmūzikas jaunieskaņojumu cikls “Rupjmaizes kārtojums” ir “Klasikas” dāvana Latvijas simtgadei, un tā pirmās divas kārtas jebkurā ērtā laikā var noklausīties tīmeklī – “Klasikas” tīmekļvietnē, norāda I. Ancena. “Rupjmaizes kārtojums” Latvijas Radio 3 “Klasika” ēterā skanēs no 25. marta darbdienās pulksten 15.05.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.