Menu
 

LNB digitalizēto grāmatu portāls – brīvā piekļuvē vismaz līdz 14.aprīlim

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Līdz 14.aprīlim vai ilgāk – ja ārkārtējās situācijas laiks tiks pagarināt – ikvienam neatkarīgi no ģeogrāfiskās atrašanās vietas pieejams Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas (LNDB) grāmatu portāls gramatas.lndb.lv. Tajā lasāms ap 10 000 komerciālajā apritē neesošu grāmatu, kas izdotas no 16.gadsimta līdz 21.gadsimta sākumam.

Kā informēja Latvijas Nacionālā bibliotēkas pārstāvis Augusts Zilberts, grāmatu portālā ietilpst:

  • izdevumi, kuru izsniegšana lasītājiem, apdraud grāmatu fizisko stāvokli – galvenokārt līdz 19. gs. (ieskaitot) un 20. gs. sākumā izdoti darbi, kuri LNB krājumā ir vienā vai dažos eksemplāros;
  • nozīmīgākie darbi par Latvijas vēsturi un kultūru, t.sk. trimdā izdotie;
  • ievērojamu latviešu literatūras klasiķu nozīmīgākie darbi (t.sk. kopotie raksti, nozīmīgāko darbu pirmizdevumi), arī bērnu literatūras klasika;
  • nozīmīgākie darbi atsevišķās/konkrētās nozarēs, sākot no 19. gs. līdz mūsdienām, t.sk. uzziņu literatūra, gadagrāmatas.

LNB arī atgādina, ka šobrīd brīvā piekļuvē pilnā apjomā pieejama LNDB periodisko izdevumu krātuve Periodika.lv.

Līdz 14.aprīlim darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 LNB Uzziņu un informācijas centrs sniegs attālinātas konsultācijas par piekļuvi digitālajiem resursiem (tālr. 67806113, e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

LNB pievienojusies arī KM informatīvajai kampaņai "#Ēkultūra", piedāvājot attālināti izmantot kopskaitā 12 LNDB kolekcijas vietnē www.digitalabiblioteka.lv, kā arī vairāk nekā 20 pilntekstu ārvalstu abonētās datubāzes vietnē, Nacionālo enciklopēdiju vietnē www.enciklopedija.lv, kā arī lekciju, diskusiju, konferenču, lasījumu un cita veida audio un video saturu LNB sociālajos tīklos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.