Menu
 

Siguldas "Fischer" Slēpošanas centrs aicina pavadīt laiku meža trasēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldā pēc ziemas sezonas atjaunotas un attīrītas pie “Fischer” Slēpošanas centra esošās meža trases, kas vasaras sezonā tiek izmantotas gan sacensībām, gan treniņiem. Tagad tās tiek piedāvātas visiem interesentiem, kas vēlas pavadīt aktīvu laiku svaigā gaisā staigājot, nūjojot, skrienot vai braucot ar riteni, vienlaikus neaizmirstot ievērot sociālo distancēšanos un personīgo higiēnu, līdz ar to izturoties atbildīgi par savu un apkārtējo veselību.

Visas trases ir marķētas ar sākuma un beigu punktu “Fischer” Slēpošanas centrā. “S!-Velo” 2 kilometru trase ir visvieglākā, ar vismazāko reljefa starpību un lielāko asfalta seguma daļu. Šī trase piemērota maziem riteņbraucējiem un riteņbraukšanas iesācējiem.

Siguldas Tūrisma informācijas centrā precizēja, ka kopumā nomarķētas četras dažāda garuma un grūtības pakāpes trases.

“S!-Skrien” 2,5 kilometru trase garuma ziņā ir līdzīga, tomēr būtiski lielāka ir augstuma reljefa starpība un lielākā trases daļa ved caur mežu, lejā un pēc tam augšā pa Gaujas senieleju. Šī trase ir piemērota visiem aktīvās atpūtas veidiem. Trases reljefa augstuma starpības summa ir 80 metri.

“XC”O 4 kilometru trase ir piemērota ekstrēmākas kalnu riteņbraukšanas entuziastiem. Šī trase ir ar augstāku reljefa starpību, ietver stāvas nogāzes, kāpumus, tiltiņus, saknes, baļķus, akmeņainus seguma posmus un nav ieteicam tiem, kuri nav apguvuši atbilstošas riteņbraukšanas prasmes. Tiem, kuri vēlas iziet trasi ar kājām, tā nesagādās būtiskas grūtības, bet jārēķinās ar salīdzinoši daudz stāviem kāpumiem, jo trases reljefa augstuma starpības summa ir 133 metri.

“MTB” 5 kilometru trase ir īpaši piemērota riteņbraukšanai, bet der arī citiem aktīvās atpūtas veidiem, turklāt ir visainaviskākā, jo ved gar Ķeizarskatu, Velnalas klintīm un Kājnieku tiltu pār Gauju. Trases pēdējais posms, ka ved pa Fischer Slēpošanas centra asfaltēto daļu un pēdējā meža cilpa būs interesantāka kā trases noslēgums tieši riteņbraucējiem. Trases reljefa augstuma starpības summa ir 100 metri.

“MTB” 16,5 kilometru trase ir īpaši piemērota riteņbraukšanai, bet der arī skrējējiem, nūjotājiem, kuriem interesē garāks gājiens. Arī šī trase ved gar Gauju un tās sākums ir līdzīgs 5 kilometru trasei, tomēr tālākā trases daļa ved pa meža stigām. Jārēķinās, ka trasē kopumā ir divi stāvi nobraucieni un divi stāvi kāpumi, pārējā trases daļā reljefs ir mēreni vienmērīgs ar nelieliem kāpumiem un nobraucieniem. Trases reljefa augstuma starpības summa ir 223 metri.

Lai arī meža trases ir marķētas, trases kartes ir pieejamas “Fischer” Slēpošanas centrā pie servisa ēkas sienas. Uz kartes ir redzami gan katras trases marķējumi, gan QR kodi ar iespēju lejupielādēt savā mobilajā telefonā vai sporta pulkstenī GPX vai PDF formātā attiecīgā maršruta karti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.