Receptes: Griķu kotletes un putra ar burkānu krēmu Apriņķis.lv
- Autors: "Santa Maria"
Griķi vislabāk sader ar dažādiem augiem — dillēm, timiānu, kā arī dažādiem augu maisījumiem. Tāpat griķi sader arī ar ķiplokiem, tāpēc populārā persilāde (pētersīļu, ķiploku un sāls maisījums) ir ideāli piemērota garšviela šiem graudaugiem.
Griķu kotletes ar mocarella sieru
(porciju skaits – 4)
Sastāvdaļas: 200 g griķu, 2 olas, 1 sīpols, 50 g mocarella siera, 50 ml saulē kaltētu tomātu, “Santa Maria” picas garšviela, sāls, “Tellicherri” melnie pipari.
Pagatavošana
Griķus izvāriet un samaliet (vai sasmalciniet ar blenderi).
Sīpolu un saulē kaltētos tomātus smalki sagrieziet un apcepiet. Pievienojiet griķiem.
Pievienojiet sakultās olas. Pieberiet sāli, piparus, picas garšvielu.
Veidojiet kotletītes, tām iekšā ielieciet gabaliņu mocarella siera.
Pannā uzkarsējiet eļļu. Apcepiet kotletes no abām pusēm, līdz tās ir skaisti brūnas.
Putra ar burkānu krēmu
(porciju skaits – 4)
Sastāvdaļas: 100 g griķu, 100 g pērļu grūbu, 100 g prosas putraimu, baltās pupiņas, 1 l dārzeņu buljona, 5 burkāni, 1 sīpols, 100 g sviesta, “Santa Maria” fahita garšvielu maisījums, dilles, sāls, “Tellicherri” melnie pipari.
Pagatavošana
Griķus, pērļu grūbas, putraimus un pupiņas izvāriet atsevišķi.
Katliņā ar eļļu un gabaliņu sviesta apcepiet smalki sagrieztu sīpolu un burkānus.
Pārlejiet buljonu un sautējiet aptuveni 20 minūtes. Dārzeņus sablenderējiet līdz viendabīgai masai, iegūstot burkānu krēmu.
Katlā samaisiet izvārītos griķus, pērļu grūbas, putraimus un pupiņas, pielieciet burkānu krēmu, garšvielas, sāli, piparus.
Visu samaisiet un uzsildiet nelielā temperatūrā, pievienojiet dilles.