Menu
 

Gardas beļģu vafeles skolas gada sākumam Apriņķis.lv

  • Autors:  Jevgēnija Jansone, uztura speciāliste, pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi”
Foto – Viktorija Kožemjakina Foto – Viktorija Kožemjakina

Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma. Tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē.

Kukurūzas miltu vafeles ar olu un gaileņu mērci
(Gatavošanas laiks 20 min + 20 min mīklas nogatavināšanai)

Sastāvdaļas (4 porcijām): 150 g kukurūzas miltu, 125 g kviešu miltu, 1/2 tējk. sodas, 2 tējk. baltvīna etiķa, 1 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. sāls, 1 ola, 250 g paniņu, 40 g izkausēta sviesta, 1 tējk. ķiploku pulvera, 1 ēdamk. kaltētu diļļu. Mērcei: 300 g gaileņu, 2 ēdamk. rapšu eļļas, 2 ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas, 1 neliels, smalki sagriezts sīpols, sāls, melnie pipari, 4 ēdamk. krēmsiera. Kapātās dilles un 4 olas pasniegšanai.

Pagatavošana

Vienā traukā samaisiet kopā abu veidu miltus, sodu, cepamo pulveri, sāli, ķiploku pulveri un dilles.

Otrā traukā samaisiet olu, paniņas un etiķi.

Olu, paniņu un etiķa maisījumam pamazām pievienojiet sauso masu un visu samaisiet līdz viendabīgai konsistencei.

Pievienojiet kausēto sviestu, samaisiet un nolieciet mīklu maliņā uz 20 min.

Tajā laikā gatavojiet gaileņu mērci. Gailenes rūpīgi nomazgājiet un lielākas sēnes sagrieziet.

Rapšu eļļā uz iepriekš sakarsētas pannas apcepiet sēnes, sīpolus un ķiplokus (visu vienlaikus).

Cepiet 5-10 minūtes, līdz šķidrums no sēnēm ir iztvaikojis.

Pievienojiet mērcei krēmsieru, sāli un piparus, ļaujiet sieram izkūst un izslēdziet uguni (ja vēlaties šķidrāku mērci, pievienojiet nedaudz ūdens vai piena).

Mīklu cepiet sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas (mīklas daudzums vienai vafelei būs atkarīgs no vafeļu pannas izmēriem).

Sacepiet olas.

Uzlieciet uz vafeles ceptu olu, tai virsū lieciet vēl vienu vafeli, pārlejiet ar gaiļeņu mērci un rotājiet ar sakapātām dillēm.

Baudiet karstu!

Auzu vafeles ar ogām
(Gatavošanas laiks 20 min +20 min mīklas nogatavināšanai)

Sastāvdaļas (4 porcijām): 150 g kviešu miltu, 90 g blenderī vai kafijas dzirnaviņās samaltu auzu pārslu, 2 tējk. cepamā pulvera, 1 tējk. malta kanēļa, šķipsniņa sāls, 1 ēdamk. brūnā cukura, 250 ml piena, 2 olas, 3 ēdamk. rapšu eļļas. Mērcei: 300 g grieķu jogurta, 2 ēdamk. medus, 100 g maskarpone siera. Ogas rotāšanai.

Pagatavošana

Samaisiet visās sausās sastāvdaļas lielā bļodā. Maisījuma centrā izveidojiet bedrīti, kur iesitiet olas, pielejiet pienu un rapšu eļļu. Visu samaisiet ar putojamo slotiņu un atstājiet uz 20 min istabas temperatūrā.

Gatavojiet mērci – saputojiet jogurtu ar maskarpone sieru un medu vai cukuru (medu pievienojiet pašās beigās).

Gatavojiet vafeles – cepiet mīklu sakarsētā vafeļu pannā līdz vafeles ir zeltainas. Rotājiet ar ogām  un pasniedziet kopā ar mērci.

Atstāt komentāru

* Ar zvaigznīti ir atzīmēti obligātie lauki, kas ir jāaizpilda

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.