Menu
 

Trīs idejas pašu gatavotiem apsveikumiem Tēva dienā

  • Autors:  Iveta Aunīte, psiholoģe, “Rimi bērniem” eksperte; Klāvs, Lība un Sāra Smildziņi
Foto - pexels.com Foto - pexels.com

Katru gadu Tēva dienu Latvijā atzīmē septembra otrajā svētdienā, šogad to svinēsim 13. septembrī. Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras radām paši. Arī tad, ja bērns vēl ir mazs un spēj izgatavot tikai pavisam vienkāršu lietu, tam ir milzīga emocionāla nozīme.

Kāpēc ir svarīgi dāvināt tētim pašu gatavotas dāvanas

Atzinīgi vērtējams fakts, ka arvien vairāk sabiedrībā tiek apzināta tēva loma un nozīme gan meitas, gan dēla turpmākajā dzīvē. Mīļa buča, sirsnīgs apskāviens un paša mazuļa zīmēts apsveikums var būt aizkustinoša dāvana katram tētim. No pusaudžiem tētim varētu būt patīkami saņemt apskāvienu un atzīšanos – tēt, es tevi tik ļoti mīlu! Arī pieaugušie bērni gan svētkos, gan ikdienā var iepriecināt savu tēti ar kādu dāvaniņu un vārdiem “tu man esi ļoti vajadzīgs, cik labi, ka tu man esi!”

Arī mammas var piedalīties apsveikuma zīmēšanas, pasākuma rīkošanas vai kūkas cepšanas procesā. Svarīgi parādīt bērniem, ka tētis ir mīļš un svarīgs, un ļaut arī tētim tādam justies. Ieguvēji būs visi! Labāk vairāk piedomāt, lai apsveikums radītu pozitīvu pārdzīvojumu, lai tētis redzētu, ka bērni ir centušies, nekā nopirkt kaut ko gatavu veikalā. Varbūt ne tik perfektā meitas vai dēla ceptā kūka sildīs tēta sirdi vairāk nekā vissmalkākajā konditorejā iegādātā.

Kupls ziedu pušķis apgleznotā puķu podā

Šīs dāvanas izgatavošanai būs nepieciešams puķu pods neitrālā krāsā, vislabāk – balts, krāsas un otas apgleznošanai, kā arī kāds trafarets. Mēs izmantojām ūsu trafaretu, lai izdotos uzgleznot perfektās ūsas. Kad krāsa nožuvusi, puķu podā kārto rudenīgu ziedu klēpi un kādu ozola zaru, kas simbolizē spēku un izturību. Šī ir praktiska dāvana, kuras veidošanā var radoši izpausties. Ja zini tēta mīļāko krāsu, vari tajā nokrāsot visu puķupodu.

Rāmītis “Kāpēc mans tētis ir vislabākais”

Šai dāvanai būs vajadzīgs papīrs, fotorāmis un kāda fotogrāfija, kur esi kopā ar tēti. Ja rāmītis ir lielāks, var izvēlēties arī vairākas fotogrāfijas un izveidot kolāžu. Par pamatni izvēlies papīru, kurš ir nedaudz lielāks par fotogrāfiju, lai vari radoši izpausties. Fotogrāfiju uzlīmē uz papīra un tai apkārt izveido sarakstiņu ar to, kāpēc tavs tētis ir vislabākais. Šīs dāvanas veidošana ir iespēja apjaust, cik tev ir lielisks tētis, un tavam tētim notikti šī būs ļoti nozīmīga dāvana. Ja nevēlies nosaukt konkrētas īpašības, iesaku īsi uzrakstīt kādu notikumu, kas tieši jums abiem ir bijis kopīgs un īpašs.

Tomātu tulpes – uzkoda

Tulpītes veido no mazajiem, garenajiem tomātiem, diļļu kātiņiem un pildi ar sieru. Tomātu iegriez līdz pusei vairākās vietās, tam apakšā izveido nelielu caurumu, kurā liec diļļu kātiņu. Tomātus pildi ar nelieliem svaigā siera gabaliņiem. Paštaisīti gardumi ir lieliska dāvana, jo tētiem parasti vienmēr gribas ēst, vismaz manējam. Ja domā, ka tomātu tulpes nav īstā uzkoda tavam tētim, pagatavo kaut, ko, kas viņam iet pie sirds. Piemēram, manam tētim vēl varētu garšot arī mazie burgeriņi vai mini picas. Uzkodu gatavošanā var iesaistīt arī mazās māsas un brāļus vai palūgt palīdzību mammai, ja gatavo ko sarežģītāku.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.