Menu
 

Nākamnedēļ pēc mēneša siltākās dienas iespējama vētra un salnas

Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamās nedēļas trešdiena, visticamāk, kļūs par siltāko dienu šomēnes Latvijā, bet ceturtdien gaidāms straujš temperatūras kritums un vējš var sasniegt vētras spēku, liecina pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Eiropas rietumu un centrālajā daļā palielinās karstums, tuvākajās dienās gaisa temperatūra daudzviet pakāpsies virs +30..+35 grādiem. Latvijā augstākā gaisa temperatūra gaidāma trešdien, 16.septembrī, kad termometra stabiņš sasniegs +21..+25 grādus, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies vietām piekrastē.

Nedēļas vidū Baltijas jūras reģionā strauji pastiprināsies ciklons, no rietumiem nāks anticiklons. Atkarībā no ciklona izvietojuma un virzības ceturtdien Latvijā pieņemsies spēkā rietumu un ziemeļu vējš. Piekrastē, tai skaitā Rīgā, tas var pāraugt vētrā.

Sagaidāms, ka nedēļas otrajā pusē Latvijā iestāsies vēsākais laiks kopš pavasara. Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien un piektdien, iespējams, nepārsniegs +10..+15 grādus. Sākot ar nedēļas nogali, iespējamas salnas, īpaši valsts austrumu daļā.

Tikai dažbrīd gaidāms lietus, vairāk nokrišņu būs pirmdien naktī un no rīta, kā arī ceturtdien.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.