Menu
 

Ropažu mežos redzēta lācene ar diviem lācēniem Apriņķis.lv

  • Autors:  "Rīgas Apriņķa Avīze"
Attēlam ir ilustratīva nozīme Attēlam ir ilustratīva nozīme

Ļoti uzticams avots, kurš savu identitāti lūdza neatklāt, informēja “Rīgas Apriņķa Avīzi”, ka šīs nedēļas sākumā mežā, kas atrodas Ropažu novada administratīvajā teritorijā, redzējis trīs lāčus.

Kā pastāstīja aculiecinieks, redzēta lāču māte ar diviem palieliem lācēniem, kas varētu būt dzimuši pavasarī. “Rīgas Apriņķa Avīze” par šo faktu telefoniski sazinājās ar Ropažu novada pašvaldību, taču ne Sabiedrisko attiecību daļas vadītājai Ingai Kolečai, ne arī vides pārvaldības speciālistam Jānim Blauam informācijas par lāčiem vietējā mežā tobrīd vēl nebija.

Plašsaziņas līdzekļos arvien biežāk nonāk ziņas par Latvijā redzētiem lāčiem, taču lielākoties tie ir tēviņi, kas varētu būt atklejojuši no Igaunijas, kur šo meža dzīvnieku ir samērā daudz. Par lāču mātītēm ar mazuļiem informācijas ir mazāk, taču jāņem vērā, ka tieši tās, ja nejauši tiek sastaptas mežā, ir visbīstamākās, jo var uzbrukt, lai aizstāvētu lācēnus.

Sēņotājiem un citiem meža apmeklētājiem jāuzmanās, lai nenonāktu starp māti un mazuli, jo šāda situācija var provocēt lācenes uzbrukumu. Parasti tomēr dzīvnieki cenšas izvairīties no cilvēkiem, kas tiem arī veiksmīgi izdodas, jo pa mežu mēs parasti pārvietojamies pietiekami skaļi, lai lāči un citi zvēri gājēju sadzirdētu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.